Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις από κόμματα στη Γερμανία

Τι λένε η Αριστερά και η δεξιά Χριστιανική Ένωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκληρές ανακοινώσεις εναντίον της Ελλάδας εξέδωσαν κορυφαία στελέχη του κόμματος Χριστιανή Ένωση στη Γερμανία, στον απόηχο της συνάντησης του Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup και στην τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ότι η κυβέρνηση «δεν θα διαπραγματευτεί με τη σαθρά δομημένη τρόικα».

«Πρόκληση αναμέτρησης» προς την ευρωζώνη χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές η επικεφαλής της ευρω-ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Ανγκέλικα Νίμπλερ, ενώ ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Τόμας Μπαράις εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση πέρασε την «κόκκινη» γραμμή και ζήτησε «συνέπειες» και να εξεταστεί γρήγορα «πώς μπορούν να σταματήσουν προς το παρόν περαιτέρω μέτρα βοήθειας και εγγυήσεις».

Αντιθέτως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, τόνισε ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι υπεύθυνη για την αποτυχία της τρόικας. «Η πολιτική της τρόικας από την ΕΕ έχει αποτύχει. Και με αυτό έχει αποτύχει η Μέρκελ, διότι είναι η δική της πολιτική» αναφέρει ο κ. Γκίζι στην εφημερίδα «Die Zeit».