Πολιτικη & Οικονομια

Ο Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θα λάβει το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει το ετήσιο Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» για τη Συμφωνία των Πρεσπών © Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τιμηθεί με το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα λάβει το ετήσιο Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα βραβευτούν η τουρκοκύπρια ποιήτρια Νεσέ Γιασίν, καθηγήτρια στο δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ο ελληνοκύπριος ακτιβιστής της ειρήνης Γιώργος Λιασής.

Η βράβευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π). Η τελετή θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά πρόκειται να βραβευτούν:

Από την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το εξωτερικό, το δικοινοτικό κίνημα συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Το βραβείο απονέμεται στους: Γιώργο Λιασή, πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» (ΠΑ.Δ.Ο.Π) είναι ο Πάνος Τριγάζης και Γενική Γραμματέας η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου.

Ο Νίκος Νικηφορίδης υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και της Επιτροπής Ειρήνης και εκτελέστηκε το 1951 στη Θεσσαλονίκη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Τα νούμερα της εβδομάδας | 26 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Σχεδόν σύσσωμη η εγχώρια αριστερά έδωσε το «παρών» σε διαμαρτυρία έξω από το Βυζαντινό μουσείο, το οποίο και δόθηκε (έναντι αντιτίμου) στην κόρη του τέως βασιλιά για να πραγματοποιήσει το pre wedding party.

Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά
Δυο πρώην, ένας rebranded και η Κεντροαριστερά

Oι τότε πρωταγωνιστές, τώρα με διάφορα «πατριωτικά και εθνικά» προσωπεία ανησυχούντων πρώην στη μια πλευρά ή «κεντροαριστερά και rebranded» στην άλλη, επιδιώκουν να μπουν ξανά στο παιχνίδι με άλλα ονόματα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.