Πολιτικη & Οικονομια

Μάριος Σαλμάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την διαγραφή του

Αιχμές κατά Μητσοτάκη από τον βουλευτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάριος Σαλμάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την διαγραφή του - Αιχμές κατά Μητσοτάκη από τον βουλευτή
Μάριος Σαλμάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την διαγραφή του - Αιχμές κατά Μητσοτάκη από τον βουλευτή © Eurokinissi

Μάριος Σαλμάς: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την διαγραφή του - Αιχμές κατά Μητσοτάκη από τον βουλευτή

Επίσημα διεγράφη ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς από τη Νέα Δημοκρατία το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στην διαγραφή του βουλευτή, ο οποίος προχώρησε αμέσως μετά στις πρώτες του δηλώσεις, όπου χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους.

«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke agenda για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου», σημείωσε ο Μάριος Σαλμάς και πρόσθεσε:

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα παραδώσει την έδρα διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4deepxds6n5)

Συρεγγέλα: Εάν ο κ. Σαλμάς έχει στοιχεία θα έπρεπε να τα καταθέσει στον εισαγγελέα

«Γιατί πρέπει να βγαίνει στα κανάλια ο κ. Σαλμάς και να λέει κάτι το οποίο έχει ήδη απαντηθεί από την αρμόδια υπουργό; Το πιο φυσικό είναι, αν έχει κάποια στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα. Όταν δεν δέχεται να πάει στον εισαγγελέα και συνεχίζεται αυτή η κριτική, είναι λογικό ότι πρέπει να παραπεμφθεί». Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN η η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Μαρία Συρεγγέλα, σχολιάζοντας την παραπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επιπλέον, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως «ο κ. Σαλμάς παραπέμπεται διότι, χωρίς στοιχεία ή τουλάχιστον δεν έχει παρουσιάσει κάποια στοιχεία, μπαίνει σε μια λογική να καταγγέλλει όχι μόνο το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και γενικότερα. Εάν, λοιπόν, έχει στοιχεία, θα έπρεπε κατ' εμάς να πάει στον εισαγγελέα να τα καταθέσει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.