Πολιτικη & Οικονομια

Πέρασε η πρόταση των «87» για το χρονοδιάγραμμα στην Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Πότε θα γίνουν Συνέδριο και Εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
συνεδριο ΣΥΡΙΖΑ, καρεκλες
Συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

112 ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας, 62 υπέρ της πρότασης Τζάκρη-Κασσελάκη και 9 υπέρ της πρότασης Πολάκη

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία μετά από ψηφοφορία στην αποψινή Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

1-3 Νοεμβρίου το συνέδριο και 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι δύο γύροι των εκλογών

Η πρώτη ψηφοφορία αφορά στο πότε θα γίνει το έκτακτο συνέδριο και η εκλογή του νέου προέδρου. Η Πολιτική Γραμματεία έχει προτείνει 1-3 Νοεμβρίου  να γίνει το συνέδριο και 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι δύο γύροι των εκλογών.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα:

112 ψήφισαν υπέρ της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας

62 υπέρ της πρότασης Τζάκρη-Κασσελάκη

9 υπέρ της πρότασης Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης και η πλευρά Κασσελάκη πρότειναν τη διεξαγωγή συνεδρίου στις 5 Οκτωβρίου και εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, με τον δεύτερο γύρο στις 10 Νοεμβρίου.

Φάμελλος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα οι πολιτικές επιλογές του πρώην προέδρου»

Την πλήρη αποδόμηση του Στέφανου Κασσελάκη επιχείρησε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι «οι πολιτικές επιλογές του πρώην προέδρου που οδήγησαν στην πρόταση μομφής» και πρόσθεσε ότι «οι ασυνεπείς πολιτικές παλινωδίες, η αποσπασματικότητα, η παραβίαση των αποφάσεων του συνεδρίου, με τα παράλληλα φαινόμενα προσωπικής υπερπροβολής και απαξίωσης της συλλογικότητας, δεν μας στέρησαν μόνο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές αλλά και οδήγησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στη συρρίκνωση της απήχησής μας και στην κοινωνική απαξίωση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.