Πολιτικη & Οικονομια

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει και ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στην Άρτα

Τι σημαίνει η επίσκεψη στη συγκεκριμένη περιοχή αυτή τη στιγμή

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με κόσμο στον Βόλο (φωτογραφία αρχείου)
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Βόλο ©Alexandros Alamaniotis / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται -όχι τυχαία- στην Άρτα, την ώρα που η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει εν μέσω συντροφικών μαχαιρωμάτων

Ένα από τα καθοριστικά Σαββατοκύριακα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο και τις εσωκομματικές εκλογές. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης -όχι τυχαία- επέλεξε την ώρα που εξελίσσονται οι διεργασίες στο κορυφαίο κομματικό όργανο να επισκεφθεί την Άρτα. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη δραματική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία «καρατομήθηκε».

Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στην Άρτα ενώ συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των προθέσεών του για την ηγεσία του κόμματος -κάτι που όλες οι πληροφορίες θέλουν να γίνεται εντός των επομένων 24ώρων -ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Άρτα στέλνοντας ένα μήνυμα προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους του ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού η επίσκεψη στην Άρτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως αφετηρία της νέας προεκλογικής εκστρατείας του. 

Το μήνυμα φαίνεται ότι απευθύνεται κυρίως στην επικεφαλής της «Ομάδας των 87» Όλγα Γεροβασίλη που είναι βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία έχει κινηθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εμποδίσει την νέα υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν δίστασε να σχολιάσει την επίσκεψη Κασσελάκη στην Άρτα, δίνοντας επί της ουσίας την ίδια ερμηνεία για την κίνηση αυτή -ότι δηλαδή αποτελεί ένα μήνυμα που απευθύνεται στην ίδια.

Με ανάρτησή της, η Όλγα Γεροβασίλη αποδίδει στον αποπεμφθέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανασφάλεια και ένδειξη αδυναμίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου. Εξάλλου στην Άρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι.»

Η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη...

Posted by Όλγα Γεροβασίλη - Olga Gerovasili on Saturday, September 21, 2024

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα είναι από το Αθαμάνιο Άρτας, που απέχει 64 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού -μια διαδρομή περίπου 50 λεπτών με τον νέο οδικό άξονα Άρτας - Τρικάλων.

Πάντως, στην Άρτα όπου βρίσκεται το μεσημέρι του Σαββάτου (21/9) ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με κόσμο στην πλατεία της πόλης.

H πρώτη δημόσια εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη δραματική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία «καρατομήθηκε», συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφιών του με οπαδούς του στην Άρτα, καθώς και «κύμα» αναρτήσεων στα σόσιαλ που έχουν καταστήσει το hashtag Άρτα πρώτο ελληνικό trend στο Χ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να έχει επαφές με στελέχη του κόμματος, εν όψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, που δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αργότερο τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα, συνεδριάζει σε κλίμα έντασης η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα της κάλπης, ενώ στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο έχουν βγει τα μαχαίρια...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.