Πολιτικη & Οικονομια

Έλενα Ακρίτα: «Ο Νίκος Παππάς δεν αποδέχτηκε την παραίτησή μου. Εκτίμησε την παραδοχή του λάθους μου»

Mε αφορμή την ανάρτηση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλενα Ακρίτα
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Έλενα Ακρίτα: Παραίτηση από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Δεν την δέχθηκε ο Νίκος Παππάς

Η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά.

Η Ελενα Ακρίτα έγραψε στο Facebook: «Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Έλενα Ακρίτα: Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτησή της χθες στο Facebook. Ανήρτησε φωτό από την τηλεόρασή της που έδειχνε τη δημοσκόπηση του Open στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πέμπτο κόμμα. Στο βάθος φαινόταν και η εσωτερική πισίνα του σπιτιού της, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, με την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται και να γράφει σε σχόλιο: «Και για να τους προλάβω, ναι, το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Σήμερα, μετά τον σάλο, επανήλθε ζητώντας συγγνώμη και γράφοντας: «Θα ήθελα να διορθώσω κάτι που έγραψα χτες. Η φράση «μη φοβασαι τον χορτασμένο, το γιο της πλύστρας να φοβασαι» αποδίδεται εσφαλμενα στον Λένιν. Λάθος. Λάθος που έχουμε κάνει πολλοί, κι εγώ ανάμεσα τους παραπάνω από μια φορά. Ωστόσο η εν λόγω διόρθωση προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.