Πολιτικη & Οικονομια

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ότι έχει καεί

«Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύτηκε ως μία έμμεση στήριξη στον Κασσελάκη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ότι έχει καεί - Πώς ερμηνεύτηκε η σιωπή του από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε στο One Channel για τη στάση σιωπής που τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ότι έχει καεί μέσα από αυτήν τη μεγάλη πορεία της πολιτικής έκθεσης» και εκτίμησε ότι μία παρέμβαση Τσίπρα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η προσωπική μου αίσθηση - χωρίς να έχω μιλήσει πρόσφατα με τον Αλέξη Τσίπρα, από τότε που μπήκα στη Νέα Αριστερά - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλάβει ότι έχει καεί μέσα από αυτήν τη μεγάλη πορεία της πολιτικής έκθεσης. Καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι αυτήν τη στιγμή η προσωπική του εμπλοκή θα ενίσχυε μόνο, αλλά δεν θα ήταν καταλυτική, δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω για να αλλάξει τα πράγματα. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται τώρα να κάνει κάποια κίνηση. Ο ίδιος πρέπει να αποφασίσει κάποια στιγμή να μιλήσει. Εγώ θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο παρέμεινε σιωπηλός, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ηγεσίας Κασσελάκη, αλλά και από τις εσωκομματικές εκλογές, στην ουσία αξιοποιήθηκε και εκμεταλλεύτηκε στην αρχή από τον κ. Κασσελάκη για να δημιουργήσει αυτό το ρεύμα υπέρ του. Ερμηνεύτηκε δηλαδή αυτή η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα ως μία έμμεση στήριξη στον Κασσελάκη, η οποία κατά την άποψή μου δεν είναι σαφές αν υπάρχει ή όχι», είπε αρχικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Δύσκολα να βγει μπροστά για κάποιον λόγο, αναμένω, όμως, να δω αν θα κάνει κάποια δήλωση ή κάποιον σχολιασμό. Όντως είναι ο άνθρωπος που ηγήθηκε του ΣΥΡΙΖΑ, τον έφτασε εκεί που είναι, έχει γράψει ιστορία».