Πολιτικη & Οικονομια

Δέσποινα Μοιραράκη για τα χαλιά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζει από μένα το Δημόσιο»

Tι είχε αναφέρει από πλευράς του το υπουργείο Toυρισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
η Δέσποινα Μοιραράκη
© Instagram/despina_miraraki

Δέσποινα Μοιραράκη: Αναφορά για τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού

Aπάντησή έδωσε η Δέσποινα Μοιραράκη ύστερα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, να προχωρήσει στην αγορά δύο περσικών χαλιών για το γραφείο της, αξίας 17.890 ευρώ.

Η Δέσποινα Μοιραράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τονίζοντας πως και στο παρελθόν έχουν αγοραστεί χαλιά της από άλλα υπουργεία.

«Η επιχείρηση Μοιραράκη επανειλημμένως έχει διαθέσει χαλιά σε χώρους του Δημοσίου. Έχουμε δώσει σε πάρα πολλά υπουργεία. Πιο πρόσφατο είναι το υπουργείο Τουρισμού. Έχουν αγοραστεί και τοποθετηθεί χαλιά στο υπουργείο Εξωτερικών όταν ήταν υπουργός η κυρία Μπακογιάννη, στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο ΓΕΕΘΑ και σε άλλους χώρους. Και πρωτίστως έχουμε δώσει χαλιά στο Μέγαρο Μαξίμου, από όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου και μετά. Όλα τα χαλιά που αγοράζονται για τους χώρους του Δημοσίου, παραμένουν στο Δημόσιο», τόνισε στη δήλωσή της η Δέσποινα Μοιραράκη.

Υπουργείου Τουρισμού: «Κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση»

Το υπουργείο Τουρισμού απάντησε στα δημοσιεύματα τα οποία κάνουν αναφορά στα ποσά που δόθηκαν για τον εξοπλισμό και την ανακαίνιση στον χώρο υποδοχής επισκεπτών.

Πρόκειται για αγορά δύο χαλιών από τον οίκο Μοιραράκη (εμβαδού 13,03 τ.μ. και 9,97 τ.μ., αντίστοιχα), συνολικής αξίας 17.980 ευρώ. Τα εν λόγω χαλιά τοποθετήθηκαν στον χώρο υποδοχής επισκεπτών.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Τουρισμού εξηγεί πως το υπουργείο έχει ως «βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας» και στο πλαίσιο αυτό «κρίσιμο μέρος των εργασιών είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο».

Ξεκαθαρίζει πως η διαδικασία αγοράς έγινε «με απόλυτη διαφάνεια» και τονίζει ότι «κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού καταλήγει, αναφέροντας: «Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

 



 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.