Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννη: Υπάρχει υποψήφιος στο ΠΑΣΟΚ που αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι

Το σχόλιο για τις εσωκομματικές εκλογές στη Χαριλάου Τρικούπη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόρα Μπακογιάννη
Πώς σχολιάζει η Ντόρα Μπακογιάννη τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Πώς σχολιάζει η Ντόρα Μπακογιάννη τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Η απάντηση για τα περί δεξιάς στροφής της κυβέρνησης

Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε σήμερα (19.8) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε για τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse και σχολίασε: «Δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση όλη η κοινωνία, υπερβολή να το λέμε αυτό. Αυτήν τη στιγμή αποδέκτης του όποιου προβληματισμού της κοινωνίας είναι μόνο η κυβέρνηση, οπότε είναι λογικό αυτό να δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες και συνεχές αίτημα “προχωρήστε παιδιά”. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι ζορίζονται με την ακρίβεια σήμερα, από την άλλη μεριά είναι αλήθεια ότι από την οικονομική κρίση ξεκινήσαμε με 25% του ΑΕΠ μας μείον. Αυτό πρέπει να το πιάσουμε. Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε 7% μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με τον πληθωρισμό μέσα. Τι γίνεται τώρα; Με τις επενδύσεις που έρχονται, πραγματικά αρχίζουν οι μισθοί να ανεβαίνουν». 

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε πώς είναι μάγος με μαγικό ραβδί

Σε άλλο σημείο η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε πως είναι μάγος με μαγικό ραβδί. Οι πολίτες αυτήν τη στιγμή συγκρίνουν προτάσεις. Για παράδειγμα, στο θέμα της απαγόρευσης κινητών στα σχολεία κανονικά ο κόσμος θα καθόταν να συγκρίνει και να δει με ποιον αρχηγό συμφωνεί. Αυτήν τη στιγμή όμως τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καν αρχηγό, επομένως ο κόσμος διαλέγεται μόνο με τον Μητσοτάκη νέτα σκέτα. Αυτό είναι ανισορροπία του πολιτικού συστήματος και την πληρώνουμε ακριβά».

Επιπλέον, ρωτήθηκε για την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ. «Πάντα υπάρχουν ψεκασμένοι. Όταν μιλάει ο Βελόπουλος για επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές, λυπάμαι αυτό δεν είναι πολιτική. Από τη μία θα κηρύξουμε πόλεμο στην Τουρκία, από την άλλη θα φέρουμε τον Ρώσο να κάνει κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μας σώσει, με συγχωρείτε αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει δεξιά στροφή της κυβέρνησης, η πρώην υπουργός και βουλεύτρια της ΝΔ απάντησε: «αν την πάρετε σήμερα και τη διαβάσετε 50 χρόνια μετά, θα δείτε ότι αποτελεί σύγχρονη διακήρυξη. Η ΝΔ έχει ταυτότητα και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά, αλλά καλύπτει από την εκσυγχρονισμένη Αριστερά μέχρι τη μη φασιστοειδή Δεξιά. Όποτε κάναμε το λάθος να συμπτύξουμε αυτόν τον χώρο, φτάσαμε στο 18%».

Η κ. Μπακογιάννη απάντησε στις φήμες περί «αντάρτικου» 11 βουλευτών για τα «κόκκινα δάνεια»: «Αν η κανονική δημοκρατική λειτουργία ονομάζεται αντάρτικο, τότε έχουμε πρόβλημα. Οι βουλευτές έχουμε υποχρέωση να ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση».

Το σχόλιο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιο για εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, η ίδια είπε ότι δεν έχει προτίμηση, αλλά «υπάρχει ένας υποψήφιος που αν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d4a1ep9nsbgh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές
Χρέος μας να θεσπίσουμε την επιστολική ψήφο για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές

Βαδίζουμε σε δύσκολους και αχαρτογράφητους δρόμους και η χώρα και η δημοκρατία μας έτσι δυναμώνουν με τη συμμετοχή στα κοινά και τη συμπερίληψη όλων μας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.