Πολιτικη & Οικονομια

Προφυλακιστέος ο «Μισέλ», πρόσωπο κλειδί του κυκλώματος στον ΕΟΠΥΥ

Φαίνεται να έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 20.000 συνταγογραφήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των πρώτων επτά κατηγορουμένων

Με μία προφυλάκιση και έξι κατηγορούμενους ελεύθερους ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία απολογιών των πρώτων επτά κατηγορουμένων του κυκλώματος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων που ζημίωσαν τον Οργανισμό με εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία ,που ξεκίνησε από το πρωί, ολοκληρώθηκε μετά τις οκτώ το βράδυ με την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα να δείχνουν την φυλακή στον αποκαλούμενο «Μισέλ», πρόσωπο και κεντρικό ρόλο στην λειτουργία του κυκλώματος του ΕΟΠΥΥ και να αφήνουν ελεύθερους τους άλλους έξι κατηγορούμενους.

Από αυτούς, τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ οι δύο και πέντε χιλιάδες ο έτερος, ενώ οι άλλοι τρεις χωρίς κανέναν όρο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται στην δίωξη στην οποία περιλαμβάνονται οκτώ βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Η δεύτερη ομάδα των άλλων εννέα κατηγορουμένων στην υπόθεση, θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία τους.

Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Ποιος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος 

Εγκέφαλος του κυκλώματος στον ΕΟΠΥΥ φαίνεται να είναι ένας 51χρονος γενικός γιατρός ο οποίος όπως δείχνουν οι πρώτες έρευνες των αρχών, έχει αποκτήσει έναν πραγματικό θησαυρό από τις παράνομες δραστηριότητες που φέρεται να ξεκίνησε από το 2015. Πρόκειται μάλιστα για γιατρό που ενώ είχε διοριστεί στο Δίστομο, ήταν ταυτόχρονα υπεύθυνος ιατρικού κέντρου στην Κύπρο, όπου περνούσε τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, μόλις μια ημέρα την εβδομάδα ή μια φορά τις δύο εβδομάδες πήγαινε στο Δίστομο για να «εκτελέσει» τα καθήκοντα του.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, μέχρι σήμερα, φαίνεται να έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 20.000 συνταγογραφήσεις, δημιουργώντας ερωτήματα πως κατάφερνε τόσα χρόνια να μην εντοπίζεται για υπερβολική καταχώρηση συνταγών. Ο ίδιος φαίνεται πως αντιμετώπιζε πρόβλημα με το που θα κρύβει τα χρήματα που αποκόμιζε από τις παράνομες πωλήσεις φαρμάκων, με αποτέλεσμα να αγοράζει ράβδους χρυσού αλλά και χρυσές λίρες τις οποίες έκρυβε σε θυρίδες τραπεζών.