Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές για πρόεδρο του κόμματος - Πέρασε η πρόταση των 87

Τα 4 κριτήρια για τους υποψήφιους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
γραφεια ΣΥΡΙΖΑ
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Πέρασε η πρόταση των 87 στον ΣΥΡΙΖΑ – Στις 24 Νοεμβρίου εκλογές για νέο πρόεδρο

Έκτακτο συνέδριο χωρίς χαρακτήρα καταστατικού και όχι διαρκές αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ορίζοντα τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος στις 1 Δεκεμβρίου.

Κατ’ ουσίαν πέρασε η πρόταση των «87», ενώ απερρίφθη η πρόταση για διαρκές συνέδριο όπως ζήτησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλος Πολάκης και η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d48r0qtavy81)

Οι τέσσερις όροι για τους υποψήφιους

Η πλευρά των 100 - η ομάδα των 87 που διευρύνθηκε και κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελακη - έβαλε το ζήτημα των πολιτικών προϋποθέσεων για τις υποψηφιότητες.

Έτσι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να καταθέσουν το πόθεν έσχες τους στο κόμμα
  • Να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο
  • Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο
  • Να αποδέχονται το καταστατικό και να αποδέχονται και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων

Η Πολιτική Γραμματεία θα προτείνει επίσης στην Κεντρική Επιτροπή να γίνει το έκτακτο συνέδριο από 1 μέχρι 3 Νοεμβρίου, με συνέδρους που θα εκλεγούν στις 20 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη.

Κασσελάκης: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία

«Θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα μέσα της εβδομάδας. Σίγουρα πριν την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο» είπε η Χριστίνα Κοραή στο LiveNews, για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LiveNews, ο Στέφανος Κασσελάκης δε θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή. Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να την ανακοινώσει μέσω των Social Media.

Ήδη οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, έχουν πει ότι οι μάχες δίνονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, προϊδεάζοντας για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα
Η μετανάστευση δεν είναι δικαίωμα

Ενώ η μετανάστευση και ο αυθαίρετος εποικισμός δεν είναι δικαίωμα κανενός, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να μεριμνά για την προστασία των πολιτών της και τη διαχρονική επιβίωσή της

Μεταναστευτικό ή το άλλοθι του κρυφού ακροδεξιού μας γονιδίου
Μεταναστευτικό ή το άλλοθι του κρυφού ακροδεξιού μας γονιδίου

Σε αυτήν την θερμή ζώνη του Πλανήτη οι αυτοαποκαλούμενοι «Σωτήρες» της Γηραιάς Ηπείρου όπως και παλαιότερα έτσι και τώρα πειραματίζονται με τις αντοχές και τις ανοχές της ιστορίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.