Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν Έσχες για τους υποψήφιους προέδρους εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Η εισήγηση είναι το έκτακτο συνέδριο να γίνει 1-3 Νοεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν Έσχες για τους υποψήφιους προέδρους εξετάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία συζητά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου, και ενώ το Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του κριτηρίου της κατάθεσης των πόθεν έσχες θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα κριτήρια, όπως η κατάθεση λευκού ποινικού μητρώου και η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο.

Σε πολιτικό επίπεδο, αναμένεται να υπάρξει η απαίτηση της συγκέντρωσης υπογραφών, από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή μέλη του κόμματος, ενώ θα συζητηθούν και οι δικλείδες στις υποψηφιότητες μετά και την κριτική που είχε ασκηθεί πέρυσι όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη αλλά και του θέματος που είχε προκύψει με το πόθεν έσχες το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία, η εισήγηση είναι το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ  να γίνει 1-3 Νοεμβρίου ενώ η εκλογή προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου.

Εάν χρειαστεί β' γύρος για την ανάδειξη του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ