Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κασσελάκης «προκαλεί» μέσω πηγών την Νοτοπούλου να προσφύγει στην δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία του κόμματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κασσελάκης: Καλεί μέσω πηγών την Νοτόπουλου να πάει στην δικαιοσύνη

Καθώς συνεδριάζει η Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο και τις εκλογές από τη βάση στις 24 Νοεμβρίου, πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη τοποθετήθηκαν για το bullying το οποίο υποστηρίζει ότι υπέστη η Κατερίνα Νοτοπούλου. 
 
Χαρακτηριστικά πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν πως: «Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη» και συνέχισαν: «Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο ζήτημα του bullying που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη και ζήτησε από τον έκπτωτο πρόεδρο να τη διαψεύσει ή να συναινέσει στη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων που έχει στην κατοχή της. 

«Το καινούριο είναι ότι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς. Ο κ. Κασσελάκης γνωρίζει πως ό,τι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να δώσει και συναίνεση προς δημοσιοποίηση όλων όσων έχουν ειπωθεί» είπε στο Action24.  

«Eδώ είμαι. Ας βγει ο κ. Κασσελάκης, είτε να διαψεύσει, είτε να δώσει τη συναίνεσή του προς δημοσιοποίηση. Αυτό δεν είναι μία μεμονωμένη συμπεριφορά, είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί και στα όργανα του κόμματος. Οι εξουσιαστικές συμπεριφορές, κανένα χώρο δεν έχουν στο δικό μας κόμμα. Ούτε οι επιθετικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει καταγγελθεί στα όργανα του κόμματος, στην Πολιτική Γραμματεία, στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν έχω φοβηθεί χρυσαυγίτες και φασίστες από όταν ήμασταν στο δρόμο. Δεν έχω φοβηθεί ακροδεξιές συμπεριφορές ή συστημικές επιθέσεις. Το ότι έρχονται τώρα να αναπαράξουν είτε ρατσιστικό, είτε επιθετικό λόγο, ανώνυμα τρολ του διαδικτύου, ποσώς με αφορά ή με φοβίζει» συμπλήρωσε.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο κριτηρίων συμμετοχής -πολιτικά και διαφάνειας- τών υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Κριτήρια που αναμένεται να συζητηθούν για το αν θα μπορούσαν να τεθούν είναι η κατάθεση του «πόθεν έσχες», το λευκό ποινικό μητρώο και η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο.