Πολιτικη & Οικονομια

Σουλτς: «Ο Βενιζέλος υπηρέτησε τα ελληνικά συμφέροντα»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής μετά τη συνάντησή τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Μετά τη συνάντησή τους ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Βενιζέλος με το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπηρέτησε τα ελληνικά συμφέροντα με πολύ μεγάλη, δική του, προσωπική συνεισφορά».

Συγκεκριμένα είπε:

  • Είχα μια πολύ διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο είμαστε συνάδελφοι αλλά και φίλοι εδώ και χρόνια και πρέπει να σας πω ότι και οι δυο μας εκφράσαμε την ανησυχία μας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

  • Θέλω να σας πω ότι μετέφερα στον κ. Βενιζέλο το περιεχόμενο των συζητήσεών μου με τον κ. Τσίπρα και ανταλλάξαμε απόψεις επ' αυτού. Και ο ίδιος μου εξέφρασε τις δικές του απόψεις και με τη μέχρι τώρα ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

  • Ένα άλλο θέμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι κατά την άποψή μας πρέπει να αναζητηθούν συμβιβασμοί, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα και να αναλάβει της ευθύνες της γιατί με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατό να επανέλθει η ανάπτυξη και να αυξηθεί η απασχόληση στην Ελλάδα.

  • Θα ήθελα επίσης να σας πω ότι τις σκέψεις τις οποίες ανταλλάξαμε σήμερα προφανώς και θα τις εμβαθύνουμε στο μέλλον.

  • Συζητήσαμε και για το ΠΑΣΟΚ και για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Θα ενημερώσω κι εγώ τις δικές μου πολιτικές δυνάμεις σχετικά με τις εξελίξεις αυτές.

  • Εκείνο το οποίο όμως θέλω να υπογραμμίσω είναι το εξής: ο κ. Βενιζέλος με το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπηρέτησε τα ελληνικά συμφέροντα με πολύ μεγάλη, δική του, προσωπική συνεισφορά. Κι επειδή την προηγούμενη Κυριακή των εκλογών ευχαρίστησα και τον τ. πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για την δική του συνεισφορά, επιτρέψτε μου και τώρα να ευχαριστήσω τον κ. Βενιζέλο, γιατί και με τους δύο οφείλω να πω ότι είχαμε μια σχέση εμπιστοσύνης, μια συνεργασία που δεν ήταν πάντα εύκολη, αλλά αυτό νομίζω είναι κάτι που οφείλει να το μάθει η ελληνική κοινωνία και πρέπει να πούμε ότι πραγματικά και οι δύο υπηρέτησαν την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.