Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο κόμμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει η νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε ο ALPHA την ώρα που υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα για τις εσωκομματικές διαδικασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Alco: Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% με προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων στην δημοσκόπηση της Alco. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο κόμμα ανεβάζοντας τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας 13,2%. Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9,9%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1% και ακολουθούν ΚΚΕ 7,7%, Νίκη 3,8%, Πλεύση 3,3%, Φωνή Λογικής 3,4%.

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι προηγούνται στην κούρσα του ΠΑΣΟΚ

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στο ερώτημα ποιον θέλουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απαντούν δείχνοντας το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα για β' γύρο, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» το ζευγάρι σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 28,7%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 9,4% και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Ν. Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

Ο δεύτερος γύρος στο ΠΑΣΟΚ

Στα πιθανά δίδυμα του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, η Alco ανιχνεύει τα εξής:

  • Ανδρουλάκης με Δούκα κερδίζει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,8% έναντι 33,1% του δημάρχου Αθηναίων με αναποφάσιστους το 23,1%.

  • Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου και πάλι κερδισμένος με 44% εμφανίζεται ο κ. Ανδρουλάκης έναντι 31,4% της αντιπάλου του. Αναποφάσιστο δηλώνει το 24,6%.

  • Τέλος, στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Γερουλάνου και πάλι κερδίζει ο νυν προεδρος του ΠΑΣΟΚ με 46,8% έναντι 27,7% του αντιπάλου του και αναποφάσιστους το 25,5%.

Τι λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο πρόεδρο

Στο ερώτημα ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική επιρροή του και να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ως εξής:

 
Ως προς το σύνολο των ερωτηθέντων ανεξαρτήτως κόμματος οι απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα είχαν ως εξής: