Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για SMS και email που έστειλε σε πολίτες

Ερευνάται η νομιμότητά τους, έπειτα από σχετικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χάρης Δούκας: Στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για SMS και email που έστειλε σε πολίτες

Τα SMS και τα email που στέλνονται από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα με τα οποία επικοινωνεί και διαφημίζει την υποψηφιότητά του ενόψει των εσωκομματικών εκλογών βρίσκονται στο στόχαστρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Συγκεκριμένα ερευνάται η νομιμότητά τους, έπειτα από σχετικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν από πολίτες που υποστηρίζουν ότι ουδέποτε έχουν παραχωρήσει τα προσωπικά τους στοιχεία για τέτοιου είδους επικοινωνία. 

Η απάντηση του Χάρη Δούκα

Τοποθετούμενος για το ζήτημα ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά τα εξής: «Εδώ και μέρες, ο κ. Πορτοσάλτε μετά και τη δημόσια προτροπή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη καλούσε επίμονα την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον μου για τα sms, με τα οποία πληροφορώ τους πολίτες για τις δράσεις μου. Τελικά σήμερα εισακούστηκαν. Να τους πληροφορήσω ότι στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου. Όμως οι κ.κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης έχουν ως μοναδικό στόχο εμένα. Ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά τους σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα τους απαντήσει στις κάλπες, στις 6 Οκτώβρη».

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της Αρχής: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.