Πολιτικη & Οικονομια

Μετά την καθαίρεση, τώρα προς διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Ποιοι έχουν θέσει θέμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Προς διαγραφή Κασσελάκη; Ο δύσβατος δρόμος προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου

Με τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ να κορυφώνονται, οι φώνες που αντιδρούν στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη εντείνονται, με κάποιους να εγείρουν ακόμη και θέμα διαγραφής του από το κόμμα.

Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο σήριαλ του ΣΥΡΙΖΑ, που μετά την καθαίρεση του προέδρου, βαδίζει προς τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη για τις εσωκομματικές εκλογές.

Ποιος θέλει την διαγραφή Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί;

Κατά της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη έχει ταχθεί ο Νίκος Παππάς, την οποία ωστόσο θεωρεί επιβεβλημένη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κατερίνα Νοτοπούλου, που ανέφερε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Πολλά στελέχη έχουν υποστηρίξει την ίδια άποψη. Ακριβώς διότι παραβιάζει διαρκώς το καταστατικό του κόμματος. Έχω στοχοποιηθεί, έχουμε δεχθεί μπούλινγκ, έχουμε δεχθεί απειλές και εγώ προσωπικά».

Σύμφωνα με τον Alpha και η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε δύο φορές τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΓ, τόσο για τις αναφορές του απο το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής για την ύπαρξη «κουκούλων» στην Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως: «Το σίριαλ ενός έτους που λέει Καρεκλοκένταυρος ετών 35 τελείωσε. Ο κύριος Κασσελάκης απέδειξε ότι δεν αγαπάει το κόμμα του, δεν έχει κανένα συναισθηματισμό γιατί ποτέ δεν ανήκε σε αυτή την παράταξη».

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι μετά τις δηλώσεις της κυρίας Νοτοπούλου «γνωστοί και άγνωστοι» στο Twitter την στοχοποίησαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μην πέφτετε από τα σύννεφα σήμερα. Μπράβο σε όσους είχαν το σθένος να μιλήσουν όταν πολλοί από όσους σήμερα κατάλαβαν, είτε σιωπούσαν, είτε ανεχόντουσαν, είτε στήριζαν έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με την Αριστερά και την Προοδευτική Παράταξη. Όσο αποκαλύπτεται η παρακμή και ο ευτελισμός των 11 μηνών, τόσο θα στοχοποιούνται περισσότερο οι άνθρωποι που είχαν αξιοπρέπεια».

Σε θέσεις μάχης οι Kasselistas

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης προειδοποίησε όσους σκέφτονται να διαγράψουν τον Στέφανο Κασσελάκη, να μην προχωρήσουν σε «πραξικοπηματάρα», όπως είπε, τονίζοντας ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα φύγει πολύς κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Φοβούνται μήπως επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης» είπε ο κ. Αυλωνίτης, ο οποίος χαρακτήρισε πραξικόπημα και την απομάκρυνση του προέδρου από τη θέση του, με την έγκριση της πρότασης μομφής στην κεντρική επιτροπή.

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς ο οποίος είναι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε: «Όλη αυτή η μεγάλη πλειοψηφία της βάσης καπελώνεται από αυτό το 3%. Ένα κομμάτι του έφυγε στη Νέα Αριστερά και τώρα εδώ προσπαθούν μια ομάδα στελεχών να διολισθήσουμε ξανά στη νέα αριστερά εσωτερικού. Να κάνουμε ένα κακέκτυπο του ΚΚΕ εσωτερικού».

Για το εάν τίθεται θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, ο εκπρόσωπος Παυσανίας Παπαγεωργίου σχολίασε «όχι, δεν έχω δει κανένα αίτημα για διαγραφή. Η κυρία Νοτοπούλου έκανε μια δήλωση, λέει την άποψή της ευθέως, από κει και πέρα αν μια τέτοια διαδικασία ανοίξει σε μια στιγμή προεκλογική για τα εσωτερικά του κόμματος, συμπεραίνω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά τα όργανα μπορούν να αποφασίσουν. Η διαδικασία για την διαγραφή μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι για όλους η ίδια. Εάν ακολουθηθεί κατά γράμμα θα γίνουν οι διαδικασίες που πρέπει και θα υπάρξει μια απόφαση – εισήγηση».