Πολιτικη & Οικονομια

Live: Η εξειδίκευση των μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας

Πρόκειται για τα μέτρα που ανακοίνωσε στην 88η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Live: Η εξειδίκευση των μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας - Πρόκειται για τα μέτρα που ανακοίνωσε στην 88η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό.

Εξειδίκευση Μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση & στον τουρισμό

Τα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξειδικεύουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Παρών είναι και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την αγροτική παραγωγή είχε ανακοινώσει ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αγροτών και συνεταιρισμών. Ακόμα, ένα πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην επικράτεια καθώς και σχέδιο ανταλλαγής και αντιπαροχής των αδρανών δημόσιων γαιών που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα, αναμένεται να εξειδικευτούν, μεταξύ άλλων, τα διευρυμένα κίνητρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την καινοτομία, τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και εξαγορές με φορολογικές εκπτώσεις μέχρι και 315% για επενδύσεις στην έρευνα καθώς και σχετικά με τη χορήγηση «Golden Visa» για κεφάλαια που θα εισάγονται για την χρηματοδότηση startup εταιριών με τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Τέλος, για τον τομέα του τουρισμού έχει ανακοινωθεί η επιβολή τέλους Κρουαζιέρας ανά επιβάτη που θα αποβιβάζεται σε ελληνικό λιμάνι καθώς και η αύξηση, από Απρίλιο έως Οκτώβριο, του τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση, αναλογικά, για ξενοδοχεία, καταλύματα και ενοικιαζόμενα ακίνητα μέσω πλατφορμών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.