Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα για ένα νέο ξεκίνημα

Η ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου παρουσιάζονται οι υποψηφιότητες των «6»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα για ένα νέο ξεκίνημα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χάρης Δούκας: Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή

Ο Χάρης Δούκας μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας το στίγμα της δικής του υποψηφιότητας.

«Αυτούς τους καιρούς δεν μας ταιριάζει η μικροψυχία. Οι κάλπες της 6ης Οκτώβρη έχει εθνικά χαρακτηριστικά και θα κρίνει αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Μαζί με την κοινωνία, όχι απλά στο όνομά της. Με γνήσιες πολιτικές θέσεις, για να εγγυηθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ ότι κανείς δεν μένει πίσω», είπε ο Χάρης Δούκας και συνέχισε:

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κοστίζουν ακριβά στην κοινωνία. Ο κύκλος της φθοράς τους ξεκίνησε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει όταν η φθορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία. Εμφανιστήκαμε ως εκκρεμές για να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται. Δεν πείσαμε και οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα για ένα νέο ξεκίνημα που χρειάζεται ο χώρος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε βήμα το βήμα όταν η χώρα βυθίζεται. Χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ανατροπής». 

«Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεσμεύτηκε για τη δημιουργία Υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής. Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες: την υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, την Ενέργεια, τη Στεγαστική Κρίση και την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, παραθέτοντας τις προτάσεις του. 

«Έκαναν το Ταμείο Ανάκαμψης mall και καζίνο. (...) Θα δώσουμε τέλος στις πελατειακές σχέσεις. Θα κάνουμε ως οφείλουμε το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα αποκέντρωσης για να πέσει η Δεξιά», είπε ο κ. Δούκας, ρίχνοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση και σημειώνοντας ότι η μάχη που δίνεται τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι η μάχη για την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης

Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιθέσεις που δέχεται δηλώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα αποκέντρωσης πράξη.

«Να το ξέρουν, όλοι και συνυποψηφιοί μου, και η 'Αννα, ότι η μάχη που δίνω τώρα για το ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόχρονα και μάχη για την αυτονομία και την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης», συνέχισε .

«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε όλοι μαζί έναν νέο, ενάρετο κύκλο υπέρβασης. Με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ανάστημα. Με το ΠΑΣΟΚ να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο.

Οραματίζομαι Ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις, και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα.

Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για τη διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.

Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση»,υπογράμμισε ο κ. Δούκας καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή, έχει ως βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο τη Δεξιά.

«Σε όσους ρωτάνε κακόπιστα με ποιους θα πέσει η δεξιά, απαντώ καθαρά σε ότι με αφορά: Όχι δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλύνουμε πολιτικές αμαρτίες όσων πλήγωσαν και λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα», ανέφερε και κάλεσε «σε ένα Συνέδριο, όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες που αξιακά πιστεύουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πέρα από γενιές, και θέλουν να έρθουν εδώ μπροστά στρατιώτες, όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν ισότιμα και να καταθέσουν την πρόταση τους για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Νίκης και της Αλλαγής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.