Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται ένα big bang στο ΠΑΣΟΚ

«Η ιστορία μάς χτυπά την πόρτα» υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Η Άννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Άννα Διαμαντοπούλου: Η ομιλία της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή

Η Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε το μεσημέρι την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι «η ιστορία μας χτυπά την πόρτα. Όλοι εμείς, είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας μεγάλης παράταξης που ξεκίνησε από τον Ελ. Βενιζέλο. Είναι μεγάλο το φορτίο και η ευθύνη μας. Η δημοκρατική μας παράταξη κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα στρώματα. Αυτή είναι και η ευθύνη μας σήμερα: να καλέσουμε και να πείσουμε ό,τι σημαντικότερο έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι. Αυτό που διδάχθηκα πολύ καλά, είναι ότι η ουσία είναι να απαντάς στο ποιος, το τι και το πώς. Θέλω να μιλήσουμε για το μέλλον, για αυτό που θα πείσουμε τον ελληνικό λαό». 

Διαμαντοπούλου: Η κοινωνία είναι διατεθειμένη να κοιτάξει ξανά το ΠΑΣΟΚ

«Πρέπει να πούμε όχι σε αυτήν τη μίζερη Ελλάδα. Το πρώτο βήμα είναι να βγούμε από αυτό το πολιτικό αδιέξοδο. Από το 2019 οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι όλες στο μηδέν. Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς μεταξύ μας για να κάνουμε το επόμενο βήμα: πρέπει να αλλάξουμε. Ο καθένας μας ας πει πώς αυτό μπορεί να γίνει. Έχουμε προτάσεις, αλλά οι πολίτες δεν γυρίζουν να κοιτάξουν το ΠΑΣΟΚ με πάθος και ελπίδα. Η ελληνική κοινωνία είναι διατεθειμένη ξανά να κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μιλήσουμε για όνειρα, πρέπει να μιλήσουμε για το αύριο. Δεν είναι λοιπόν μία επιστροφή. Για να αδράξουμε την ευκαιρία, πρέπει να κοιτάξουμε ότι είμαστε σε έναν άλλο αιώνα, σε μία άλλη εποχή. Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική λύση και διέξοδος για μία δικαιότερη κοινωνία χρειάζεται ένα big bang, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό που κάναμε μέχρι τώρα γιατί δεν αποδίδει», είπε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος.

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής στην οποία η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκφράσουν σαφή στάση. Αναφερόμενη στο πολιτικό σύστημα έκανε λόγο για πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα. «Δεν υπάρχει η έννοια της διαβούλευσης και του πολιτικού διαλόγου. Τι είδους δημοκρατική χώρα είναι αυτή;» 

«Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, ισχυροποιούμε τη Δημοκρατία», είπε η κ. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας τις αλλαγές της σύγχρονης ζωής που πρέπει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ στον λόγο του. 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι πολιτικά ακηδεμόνευτη», είπε όλο νόημα η κ. Διαμαντοπούλου. Σε άλλο σημείο, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της, είπε «πρώτα τα παιδιά». 

Διαμαντοπούλου: Ένα από τα πιο σημαντικά διακυβεύματα είναι ποιος από τους υποψηφίους είναι ικανότερος για πρωθυπουργός

«Το ΠΑΣΟΚ είναι μία οργάνωση που έχει όργανα που επικοινωνούν με τον πρόεδρο. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι μία μεγάλη πρόκληση των νέων ανθρώπων, ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία με σαφώς πολιτική αυτονομία. Χρειάζεται διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση σε όλες τις εκφάνσεις. Αποπροσανατολίζουν το ΠΑΣΟΚ και είναι αυτοκτονικές τα περί συμπράξεων. Δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός. Θα είμαστε πρώτο κόμμα και ας κάνουν ό,τι θέλουν οι άλλοι μετά. Σε όλες τις χώρες και κοινωνίες τα πρόσωπα παίζουν πρώτο ρόλο. Ένα από τα πιο σημαντικά διακυβεύματα είναι ποιος από τους υποψηφίους είναι ικανότερος για πρωθυπουργός», είπε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: 

«Όλοι μας και ο καθένας χωριστά μπορούμε να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους μας. Το ΠΑΣΟΚ και η εποχή του έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά της επαρχίας να πάνε ψηλά, να σπουδάσουν, να γίνουν υπουργοί, Επίτροποι. Αυτές τις ευκαιρίες θέλω να δώσουμε στα παιδιά μας. Καταθέτω την εμπειρία μου. Καταθέτω αυτό το κεφάλαιο στην παράταξή μου και τη χώρα μου. Αν δεν εκλεγώ θα είμαι εκεί για να βοηθήσω το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται το ΠΑΣΟΚ να γίνει πρώτη δύναμη ξανά».  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.