Πολιτικη & Οικονομια

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει το κίνημα που αγάπησε η ελληνική κοινωνία

«Η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές θα ξεπεράσει κάθε εκτίμηση», είπε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάντια Γιαννακοπούλου
Νάντια Γιαννακοπούλου: Ομιλία στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η ομιλία της υποψήφιας προέδρου στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στη δική της ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «τώρα είναι η ανεπανάληπτη ιστορική συγκυρία που δοκιμάζει τα πολιτικά και ηγετικά αντανακλαστικά μας» και σημείωσε ότι θείο δώρο στη Δεξιά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ήταν ένα κόμμα με κολλημένα ποσοστά και χωρίς αναζήτηση των αιτιών που δεν οδήγησαν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα μετά τις Ευρωεκλογές. 

«Είμαι πεπεισμένη ότι στις 6 Οκτωβρίου θα έχουμε συγκλονιστική παρουσία των πολιτών, η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και αυτό θα είναι το μήνυμα για μία νέα, πιο ενωμένη πορεία, με το ΠΑΣΟΚ κόμμα αυτόνομο και ισχυρό, εκφραστή των μεγάλων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων», σημείωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας ότι αυτό που περιγράφει είναι το μήνυμα που εισπράττει από την ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των περιοδειών της. Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το μήνυμα του λαού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το «δεν πάει άλλο». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνολικά επέτυχε, δεν έχει δώσει τίποτε και οπισθοδρομεί». Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κόμμα «δείχνει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο ως δύναμη του λαϊκισμού και της εχθροπάθειας. Πώς κάποιοι σύντροφοι μιλούν για σύμπραξη με ένα τέτοιο κόμμα. Τα βλέμματα στρέφονται προς τα εμάς. Τώρα είναι που πρέπει να δηλώσει παρών και να αναλάβει την ιστορική ευθύνη».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Δεν μπορούμε να δηλώνουμε ικανοποιημένοι όταν κινούμαστε στο 13% 

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι χάριν κάποιου, είναι μία αναγκαία πολιτική κίνηση. Το δείχνουν οι υπογραφές που συλλέξαμε, το ενωτικό κλίμα όλων μας. Όλα αυτά έχουν δώσει πόντους στο ΠΑΣΟΚ όταν η κοινή γνώμη βλέπει τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Δεν μπορούμε να δηλώνουμε ικανοποιημένοι όταν μέσα σε 2 χρόνια έχουμε χάσει 2 εκατ. ψηφοφόρους και κινούμαστε στο 13%. Οφείλουμε να αναζητήσουμε μία πολιτική που θα απαντά στην ελληνική κοινωνία. Έχουμε χρέος να ανεβάσουμε ξανά τα ποσοστά μας. Η ελληνική κοινωνία δεν μας χρωστά τίποτα και δεν θα περιμένουν. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να κινηθεί γρήγορα και στοχευμένα, γιατί υπάρχει η μεγαλύτερη πολιτική ρευστότητα που θυμάμαι από τα μνημόνια και την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ ναι τώρα μπορεί να γίνει το κίνημα που αγάπησε η ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου. 

Σε άλλο σημείο η Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι ήταν λάθος η στάση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την αλλαγή στάσης για το ζήτημα στο κόμμα. «Μας στοίχισε», παραδέχθηκε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, καταγγέλλοντας τη θεσμική λειτουργία των οργάνων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις «προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον»: την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Κλιματική Κρίση και την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. «Αυτό που ξεχάσαμε το 2021 είναι η αυτοοργάνωση», είπε η κ. Γιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα ή θα αλλάξει και θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ή δεν θα πείσει πλέον κανένα. «Θέλουμε ένα ανοιχτό κόμμα όχι από ένα κόμμα που διαχωρίζει. Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ούτε σιωπητήριο, ούτε ησυχαστήριο ιδεών. Πάμε και να έχουμε το θάρρος». 

«Δεν κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για να πλασαριστώ και να καταγράψω ποσοστό ή να εξαργυρώσω αργότερα... Ξέρετε ότι ποτέ δεν ακολούθησα τέτοιου είδους λογικές. Την κατέθεσα για να εκφράσω τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που αναζητά ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, σύγχρονο που αναγεννά την προοπτική στην πατρίδα μας. Για να εκσυγχρονίσουμε και να ανοίξουμε τις οργανωτικές μας δομές για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας. Για να αναδείξουμε την ηγεσία που θα μετουσιώσει τις προσδοκίες μας σε πράξη», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.