Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής και όχι πρόεδρος part - time

«Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ενεργό κόμμα και όχι λέσχη αναμνήσεων», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Γερουλάνος
Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένο σχέδιο © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Παύλος Γερουλάνος: Η ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ όπου παρουσιάζονται οι υποψηφιότητες των «6»

«Σας φέρνω μήνυμα ελπίδας» είπε ο Παύλος Γερουλάνος στη δική του τοποθέτηση. «Γεννιούνται οι ελπίδες ότι αυτό που αλλάζει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε από τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 

«Και βέβαια είναι εφικτό το σενάριο της εξουσίας. Το έχουμε ξανακάνει το 2008. Αυτό συμβαίνει όταν συνδεόμαστε με την κοινωνία. Τότε για να κερδίσουμε ένα ψηφοφόρο έπρεπε να τον πάρουμε από τη ΝΔ και τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα 3.500.000 Έλληνες δεν βλέπουν κάτι να τους εμπνέει. Σήμερα δεν πρέπει να "κλέψουμε", πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να τον σηκώσουμε από τον καναπέ. Δεν μιλάω για αυτούς που απογοητεύτηκαν και έφυγαν. Μένουμε σπίτι τους για να δουν αν θα τους δώσουμε μία νότα σιγουριάς, μία ώρα ελπίδας. Τώρα είναι η ώρα για το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε σε αυτό που οι άνθρωποι περιμένουν», είπε ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα το ΠΑΣΟΚ να πείσει τους πολίτες και να τους κινητοποιήσει. 

«Η προοπτική εξουσίας για εμάς, δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις. Απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας και ηγεσίας. Η ελπίδα που αναπτύσσεται, όσο πιο δυνατά εκφράζεται, τόσο περισσότερες παγίδες κρύβει μέσα της. Κρύβεται βαθιά απόγνωση που ώρα με την ώρα θεριεύει. Απόγνωση ότι τίποτα πια στη χώρα δεν θα αλλάξει και ότι είμαστε καταδικασμένη να ζούμε αυτήν την πραγματικότητα. H κοινωνία περιμένει με αγωνία να δείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος η ΝΔ. H εξελικτική διαδικασία των εκλογών οφείλει να μας γεμίζει όλους μας τεράστια ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ θα κληρονομήσει τη χώρα σε κατάσταση αποσύνθεσης, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά κυρίως για την κατάσταση στην κοινωνία», είπε σε άλλο σημείο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Παύλος Γερουλάνος: Σχέδιο, ενότητα και εμπειρία

Ο Παύλος Γερουλάνος ανέπτυξε το τρίπτυχο «Σχέδιο - Ενότητα - Εμπειρία» το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2027. 

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και ηγεσίας με πείρα, που δεν θα μένει στα λόγια αλλά με πράξης. «Το ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησε όταν κατάφερε να ταυτίσει τη μοίρα του με τη μοίρα του τόπου. Ανέλυσε καλά το DNA των Ελλήνων και έπεισε ότι έχει θέληση, πάθος και την ηγετική ομάδα. Σήμερα, οι πολιτικοί πλανήτες ευθυγραμμίζονται και πάλι και δεν δικαιούμαστε να χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία. Δεν μένω ποτέ στα λόγια, ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένο σχέδιο που έχω γράψει εδώ και χρόνια. Δεν το έγραψα χθες, δεν το έγραψε άλλος. Το σχέδιο μου έρχεται να αλλάξει παράδειγμα και να φέρει σαρωτικές αλλαγές που έκανε τότε. Τέτοιες αλλαγές θέλει η χώρα.Έχω πολιτικό σχέδιο που κάνει το ΠΑΣΟΚ διακριτό και που πάνω μπορούν να κουμπώσουν όλες οι προτάσεις που έχουν γίνει έως σήμερα. Με το σχέδιο "Αναγέννηση" θέλουμε το ΠΑΣΟΚ ενεργό κόμμα και όχι λέσχη αναμνήσεων». 

«Δεν έχω κομματική παρέα, δεν χρειάζομαι την κομματική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν με κρατάει κανένας, δεν έχω καμία εσωκομματική δουλεία. Πρώτη και μόνη μου προτεραιότητα το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της κοινωνίας», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Γερουλάνος, προσθέτοντας: «όποιος θέλει να βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος και δεν θα περιμένω να έρθει αυτός σε εμένα, θα πάω εγώ σε αυτόν. Ας σταματήσει ο μύθος ότι οι καλοί έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς θα είναι το πρώτο μου τηλέφωνο. Γνωρίζω τα δυνατά, γνωρίζω και τα τρωτά σημεία του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω τι χρειάζεται η κοινωνία σήμερα και πώς πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που διαβάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις. Έχω δει πώς είναι να φτάνουμε στη νίκη. Ξέρω τι χρειάζεται να πάρουμε ένα κόμμα που μιζερεύει και περιμένει να πέσουν οι άλλοι για να ανέβει αυτό. Ο ηγέτης πάντα και παντού πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό». 

Γερουλάνος: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι part - time

«Αλίμονο αν γίνουμε κυβέρνηση και δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Αυτά δεν είναι αστεία, δεν μπορούμε να κάνουμε πλάκα. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας και η κοινωνία μάς έχει δείξει τον δρόμο. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι τι θα κάνεις τη Δευτέρα το πρωί για να μην χάσεις τον δρόμο», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος για την επομένη των εσωκομματικών εκλογών στη Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής και όχι «πρόεδρος δι αντιπροσώπου». Μάλιστα, σημείωσε ότι η ηγεσία πρέπει να είναι πλήρους απασχόλησης και αφοσίωσης, «δεν μπορεί να είναι part- time. Κάθε άλλη ευθύνη που σου τραβάει την προσοχή, κάνει τα προβλήματά της προβλήματα του ΠΑΣΟΚ. Την ώρα της μάχης δεν μπορείς να ψάχνεις τον πρόεδρό σου και να απολογείσαι για άλλα ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν για το ΠΑΣΟΚ». 

Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι κυρίαρχος στόχος του είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2027. «Αν δεν το πετύχουμε, θα εκκινήσω εκείνο το βράδυ των εκλογών εκλογή προέδρου από τη βάση. Δεν θα κρυφτώ από την ευθύνη. Δεν θα αφήσω την αμφισβήτηση να γίνει προϊόν εκμετάλλευση από τρίτους, ούτε να διχάσει το κόμμα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.