Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς από ΔΕΘ: Δεν θα είμαι υποψήφιος - Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

Τι απάντησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παππάς από ΔΕΘ: Δεν θα είμαι υποψήφιος - Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Παππά, στην 88η ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, απάντησε νωρίτερα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. 

Ο κ. Παππάς δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως απάντησε ο ίδιος σε ερώτηση που δέχθηκε. Αρκετές από τις ερωτήσεις αφορούσαν τα εσωκομματικά του κόμματος και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την «έκπτωση» του Στέφανου Κασσελάκη με απόφαση οργάνων. «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει ούτε εκτροπές, ούτε πραξικοπήματα. Δεν τίθεται ζήτημα μη συμμετοχής Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νοείται ότι το καταστατικό θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε κανέναν. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα στην Ελλάδα. Προωθημένο το Καταστατικό. Σας παραπέμπω στις αποφάσεις της Π.Γ. και της Κ.Ε. για το αν είναι έκπτωτος ή όχι ο Στέφανος Κασσελάκης. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουν οι ήρεμες φωνές εκατέρωθεν και θα συνεχίσουμε με μία δημοκρατική εκλογή». 

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας: «Έχουμε περιγράψει με μεγάλη σαφήνεια ποια είναι τα βήματα για να είναι οι συνεργασίες σε θεμέλια ισχυρά, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία στα συνδικάτα, στην Αυτοδιοίκηση και βεβαίως στη Βουλή. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία κοινή πρωτοβουλία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Είμαστε κόμματα με διαφορετική ιστορική πορεία, έχουμε αντιθέσεις, αλλά ο ιστορικός ρόλος πραγματώνεται ή ακυρώνεται αν ανταποκρίνονται στα επίδικα που έχει ανάγκη η κοινωνία. (...) Η συλλογική απόφαση του κόμματος μας λέει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε συμπράξεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε ένα σταυροδρόμι. Θα είναι μία δύναμη που θα κρατήσει αυτόν τον χαρακτήρα, ή θα συμβάλει σε μία προοδευτική λύση;». 

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς είπε ότι εξετάζεται το ζήτημα δανεισμού, ενώ γίνονται προσπάθεια για να καταβληθούν όσο πιο σύντομα γίνεται τα δεδουλευμένα. 

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά

Το Live Blog της ATHENS VOICE για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά στην 88η ΔΕΘ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.