Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν θέλω επουδενί ένα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ

Τι είπε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννα Διαμαντοπούλου
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Άννα Διαμαντοπούλου: Τι είπε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αλλά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ, την επιστροφή του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά και τις ανισότητες με άλλους συνυποψηφίους μίλησε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο TheTOC και άνοιξε τα χαρτιά της στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως «δεν θέλει ούτε πρόκειται να φτιάξει ένα Συριζοπασοκ».

Αναφερόμενη στις αμφιβολίες που εξέφρασαν πολλοί για το πρόσωπό της όταν έκανε γνωστή τη συμμετοχή της στην προεδρική κούρσα, η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε πως «η κοινωνία, δηλαδή οι πολλοί άνθρωποι, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν ένα πολιτικό σύστημα που να έχει ισορροπία, που θέλουν έναν άλλο πόλο όχι με τα γερασμένα κομματικά χαρακτηριστικά που ξέρουμε, αλλά που να μπορέσει να μιλήσει για τον 21ο αιώνα. Είναι σαφές ότι σε μία εκλογική αναμέτρηση, είτε είναι εθνική είτε είναι εσωκομματική, υπάρχουν συγκρούσεις, υπόγειες υπονομεύσεις, υπάρχουν πάντοτε τέτοιου είδους ζητήματα. Προσωπικά δεν μ αρέσει καθόλου ούτε η θυματοποίηση, ούτε η κλάψα. Σε κατηγορούν για κάτι; Απαντάς. Υπάρχουν αυτοί που το δέχονται, αυτοί που δεν το δέχονται. Οι ηγέτες δεν είναι θύματα να μπαίνουν στη λογική, αχ με χτυπάνε. Δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, αν και έχω υποστεί πάρα πολλές φορές τέτοιου είδους χτυπήματα».

Για την εσωκομματική αντιπαλότητα ενόψει των εκλογών υπογράμμισε πως «πιστεύω ότι πάει ομαλά. Είναι σε πολιτισμένα επίπεδα. Πολιτικός πολιτισμός υπάρχει. Προφανώς και θα υπάρξουν οι συγκρούσεις. Πιστεύω ότι θα είναι πολιτικές απολύτως, οι οποίες αφορούν και θα διαφοροποιούν τους υποψηφίους. Γιατί αν δεν υπάρχουν διαφορές, τότε γιατί να υπάρχουν τόσοι υποψήφιοι; Έτσι δεν είναι; Όμως δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι σε αυτή την κούρσα επί ίσοις όροις. Δηλαδή είναι σαφές ότι ο υποψήφιος πρόεδρος έχει τον μηχανισμό του κόμματος και ο υποψήφιος δήμαρχος έχει τον μηχανισμό του δήμου. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουν κανένα μηχανισμό».

Άννα Διαμαντοπούλου: Το ότι δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ προφανώς ενισχύει το ΠΑΣΟΚ

Ερωτηθείσα για τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε αντίστοιχη εκλογική διαδικασία και κατά πόσο αυτή ευνοεί το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «η συντριπτικά μεγάλη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από πασοκογενείς δυνάμεις είναι σαφές ότι το ότι δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σήμερα προφανώς ενισχύει το ΠΑΣΟΚ. Και θα έπρεπε να το έχει ενισχύσει και πολύ νωρίτερα και περισσότερο. Αλλά δεν βοηθάει τώρα και η δίκη μας εσωκομματική διαδικασία. Τώρα και εμείς είμαστε σε μια εσωστρέφεια» και πρόσθεσε:

«Την επομένη των εκλογών όμως και η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η κατακρήμνιση της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, ουσιαστικά είναι ένα σφύριγμα προς την κοινωνία ότι κάτι νέο δημιουργείται και οι άνθρωποι που είχανε γυρίσει την πλάτη τους, είχαν απογοητευθεί καλούνται ξανά, όχι να επιστρέψουν, θέλω να το τονίσω αυτό, σε κάτι παλιό, αλλά να συμμετέχουν για να φτιάξουμε κάτι καινούργιο, για να φτιάξουμε αυτό που απαιτεί η νέα εποχή και τα νέα δεδομένα».

«Εγώ θέλω να είμαι πάρα πολύ καθαρή. Δεν θέλω επουδενί, ένα ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο, καθαρό, το οποίο ανοίγει πόρτες και παράθυρα σε όλους τους πολίτες. Είτε πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε πήγαν προς τη Νέα Δημοκρατία, είτε δεν ψήφισαν. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ καθαρό με τις απόψεις του, τις θέσεις του, δεν θέλω συνιστώσες, δεν θέλω συμπτύξεις, δεν θέλω προεκλογικούς συνασπισμούς. Θέλω ένα καθαρό ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα συνεργάζεται στη Βουλή βεβαίως με όλα τα κόμματα, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας και των εθνικών συμφερόντων. Αυτού του είδους όμως θα είναι η συνεργασία, στη Βουλή και επί συγκεκριμένων θεμάτων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.