Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχω αρχίσει να λυπάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ

«H έλλειψη αντιπολίτευσης μας βλάπτει», είπε ο υπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε ο υπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ και την έλλειψη αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα θέματα του χαρτοφυλακίου του λέγοντας ότι «η έλλειψη αντιπολιτεύσεως δεν μας ωφελεί, μας βλάπτει».

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως η έλλειψη αντιπολίτευσης δημιουργεί πολιτική ανωμαλία και βλάπτει τη δημοκρατία.

Ακολούθως, σημείωσε πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπογράμμισε πως «η κατάσταση είναι εκτός φαντασίας» και πως «έχει αρχίσει να λυπάται το κόμμα».

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για το ΕΣΥ

Ως προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Ωστόσο, δήλωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπισή τους, όπως η αύξηση των κινήτρων για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονες γραμμές.

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως το ιατρικό προσωπικό είναι περισσότερο από ποτέ και διαβεβαίωσε πως «το ΕΣΥ δεν καταρρέει».

«Τα κίνητρα για τις άγονες περιοχές για τα ελληνικά δεδομένα είναι πολύ μεγάλα. Είναι 7.200 ευρώ το χρόνο για κρίσιμες ειδικότητες» είπε ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τους μισθούς των γιατρών αναρωτήθηκε:

«Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν 4.500 μεικτά; Είναι προκλητικό να ακούει ο κόσμος που ακούει στην Ελλάδα ότι 4.500 είναι λίγα».