Πολιτικη & Οικονομια

Άγιος Όρος, Αλέξης Τσίπρας και κουκούλες: Νέες καταγγελίες για «επώνυμα» τρολ στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναρτήσεις του γνωστού υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Μωραΐτη

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για επώνυμα τρολ και απειλές για αγωγές 

Το νέο σκηνικό διάσπασης στην Κουμουνδούρου έχει συμπαρασύρει στη σύγκρουση τα γνωστά – άγνωστα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, με ολοένα και περισσότερα στελέχη να καταγγέλουν ότι στοχοποιούνται από ανώνυμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –κατά βάση στο X– τα οποία υπηρετούν, προφανώς, την προπαγάνδα της μίας ή της άλλης πλευράς.

Χθες λοιπόν ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέρθηκε σε επώνυμα και ανώνυμα τρολ και ζήτησε οικονομικά στοιχεία για το ποιοι πληρώνονται. 

«Αυτά που έγιναν χθες δείχνουν και τι συμπεριφορά και πρακτικές είχε ο κ. Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα. Εδώ μιλάμε για «Τραμπισμό», δηλαδή κάποιοι πήραν την γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή του κόμματος. Είπε στον κ. Μαυροκεφαλίδη να του ανοίξει το γραφείο. Θα πήγαινε ένας λογικός και αξιοπρεπής άνθρωπος μετά από οποιαδήποτε έκπτωσή του, να πει «ανοίξτε μου το γραφείο»; Θα είχε τσίπα. Προφανώς ο κ. Κασσελάκης έκανε μέτρηση και είδε ότι δεν μπορεί να κάνει δικό του κόμμα, θα πάει στα αζήτητα. Μπορεί να είναι υποψήφιος», σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως υπογράμμισε, «Ο κ. Κασσελάκης έβαλε 70 υποστηρικτές του, που οι δυο δεν ήταν κι μέλη, να με διαγράψουν γιατί έλεγα τις πολιτικές μου απόψεις. Έκανα έναν απολογισμό για τις ευρωεκλογές που δεν ήταν σύμφωνος με τα δικά του πιστεύω. Είναι δυνατόν να βγαίνει στην ΚΕ και να μιλάει στον ΣΥΡΙΖΑ για κουκουλοφόρους; Και να προσβάλει τα μέλη της ΚΕ; Δεν είμαι υπέρ των διαγραφών αλλά υπέρ των πολιτικών λύσεων. Ήμουν και κατά της διαγραφής του κ. Πολάκη από την ΚΟ.

Είναι διαφορετικά πράγματα. Εδώ μιλάμε για φασίζουσες αντιλήψεις και πρακτικές που ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό κόσμο εν γένει».

Αναφορικά με τα τρολ του ίντερνετ, ο κ. Σπίρτζης μίλησε για συνεργασία του Στέφανου Κασσελάκη και της ομάδας του με αυτά:

«Χθες υπήρχαν προσκλήσεις στα social media από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη για να συγκεντρωθούν έξω από την Κουμουνδούρου. Σαν να κάνουν ανακατάληψη. Το ακύρωσε ο ίδιος στην συνέχεια, όταν οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι αυτά τα πράγματα θα πλήξουν τον ίδιο. Η ομάδα των συνεργατών του το κινητοποίησε αυτό. Ό,τι έκανε και σαν πρόεδρος. Σαν πρόεδρος, είχε κάνει μια ομάδα συνεργατών του, και χρησιμοποιούσε τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο τύπου του, η κ. Κουντούρη, ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Μαρκέτος, οι οποίοι έδιναν διαρροές ενάντια σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεννοούνταν με μία σειρά από επώνυμα και ανώνυμα τρολ, προκειμένου να στοχοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμένα, την κ. Γεροβασίλη, την κ. Νοτοπούλου, τον κ. Βασιλειάδη, τον κ. Ζαχαριάδη.

Δεν υπήρχε άνθρωπος που να λέει μια διαφορετική πολιτική άποψη, και δεν θα στοχοποιείτο από αυτή την ομάδα. Από ό,τι φάνηκε υπήρχαν τρολ, πχ, αλλά ήταν επώνυμα όπως ο Νίκος Μωραΐτης και αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του με τον κ. Παπαδάκη που ήταν διευθυντής του Γραφείου τύπου. Αποκαλύφθηκε από λάθος του κιόλας. Και άλλοι ήταν ανώνυμοι λογαριασμοί, πχ “πεν νταλαόρα”, άλλοι 100 λογαριασμοί».

«Για αυτό είχαμε ζητήσει από τον Πρόεδρο του κόμματος, να δώσει στην ΠΓ και στην ΚΕ, οικονομικά στοιχεία και ποιοι είναι οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δούμε αν αυτοί που μας βρίζουν αμείβονται κιόλας, ή το κάνουν εθελοντικά», συνέχισε.

«Από τα άτομα που σας είπα πριν, έκαναν δημόσιες αναρτήσεις για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις κατέβαζαν. Ό,τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, και ειδικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των στελεχών του κόμματός του. αυτό από μόνο του δείχνει πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Μωραΐτης κατά Σπίρτζη και Τσίπρα για τα τρολ

Με φόντο τα παραπάνω, ο στιχουργός Νίκος Μωραίτης εγκαλεί και απειλεί με νομικές ενέργειες τον Χρήστο Σπίρτζη που τον αποκάλεσε «επώνυμο τρολ» του Κασσελάκη στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αλλά και τη Marka2 (λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ) που αναδημοσίευσε το απόσπασμα στο «Χ», υποστηρίζοντας ότι πίσω κρύβεται ο Κωνσταντίνος Δήμτσας πρώην διοικητής του Αγίου Όρους.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μωραίτης έγραψε στο «Χ»: Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη».

Εγώ στη ζωή μου με κουκούλες δε ζω. Ό,τι γράφω είναι ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ και αναλαμβάνω την ευθύνη του.

Κατόπιν αυτών:
1. Κύριε Δήμτσα, ανάκληση, συγγνώμη και την κουκούλα σας στην τσέπη.
2. Κύριε Σπίρτζη, ο όρος «επώνυμο τρολ» δεν υπάρχει. Υπάρχει ή τρολ ή ΠΟΛΙΤΗΣ.
Καταθέστε επωνύμως ότι είμαι έμμισθος του Κασσελάκη. Θα γίνει αμέσως αγωγή. Θα μου κάνετε τεράστιο δώρο.

Έχετε τα κλειδιά του κόμματος. Πάρτε τα μισθολόγια.
Αν έχω πάρει ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, βγείτε να το δηλώσετε δημόσια.
Διαφορετικά, κλειστό το στόμα, καταπιείτε τον εμετό σας και σεβαστείτε την αντίθετη άποψη.

Δεν είμαι πολιτικός, δε σκοπεύω να πολιτευτώ, και κυρίως δεν είμαι Πρόεδρός σας να μου κάνετε πραξικόπημα με καταστατικό – κουρελόχαρτο. Είμαι πολίτης με δικαιώματα και όχι θήραμα στον τηλε-βάλτο που διαλέξατε για ζωή.

Πόλεμος Μωραΐτη - «Marka2!!»

Προ ημερών ο υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη είχε επιτεθεί στο τρολ «Marka2‼️» με αφορμή όσα είχε αναφέρει ότι ο Κασσελάκης παρέλαβε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,9% και τον παρέδωσε στο 9%.

«Οι αρχηγοί παραδίδουν ποσοστά εκλογών και όχι δημοσκοπήσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μωραΐτης που έκανε λόγο για ισχυρισμούς των πραξικοπιματιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα... Τα καρφιά του Νίκου Μωραΐτη στράφηκαν και προς τον Αλέξη Τσίπρα καθώς στην κατακλείδα της ανάρτησής του αναφέρει ότι οι πραξικοπηματίες τον συναντούν συχνά. Κλείσιμο Αναλυτικά στην ανάρτηση - απάντηση στην «Marka2‼️» ο γνωστός στιχουργός αναφέρει:

Ακούστε κάτι, αγαπητέ. Οι αρχηγοί παραδίδουν ποσοστά εκλογών. Ο Τσίπρας παρέδωσε το 17,8% (όχι το 11-12% των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου 2023 που ήταν ακόμα αρχηγός). Ο Κασσελάκης, με λευκή απεργία του μισού ΣΥΡΙΖΑ και δύο διασπάσεις, παραδίδει το 14,9% των ευρωεκλογών. Όλα τα υπόλοιπα είναι τώρα δικά σας, των πραξικοπηματιών. Των πρώτων στελεχών στην Ιστορία της Αριστεράς που καθαίρεσαν εκλεγμένο Πρόεδρο. ΥΓ: Φιλήστε μου τον Αλέξη, ξέρω ότι τον βλέπετε συχνά.

Δείτε την ανάρτηση

Το τρολ «Marka 2!!» ωστόσο δεν άφησε την απάντηση Μωραΐτη... αναπάντητη, γράφοντας τα εξής, προς τον στιχουργό: