Πολιτικη & Οικονομια

Σπηλιωτόπουλος: Ο Κασσελάκης είναι Πρόεδρος μέχρι το έκτακτο συνέδριο

Tι είπε για την όλη διαδικασία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σπηλιωτόπουλος: Ο Κασσελάκης είναι Πρόεδρος μέχρι το έκτακτο συνέδριο 

Την θέση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο εξέφρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή την διαδικασία της ψηφοφορίας που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε στην καθαίρεση του.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέρερε ότι «ο πρόεδρος παραμένει νομικά, πολιτικά και διαχειριστικά επικεφαλής μέχρι την επανεκλογή του». Νωρίτερα σήμερα είχε σχολιάσει και την όλη διαδικασία.

«Η Κεντρική Επιτροπή ακολούθησε μια διαδικασία που δεν συνάδει με σοβαρά κόμματα... Πολλές φορές έχω τοποθετηθεί φανερά ως βουλευτής σε μια πρόταση μομφής. Η δημοκρατική έννομη τάξη προβλέπει ότι η ψηφοφορία είναι φανερή», είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Και πρόσθεσε: «Αφού είναι μυστική, αυτό θα έπρεπε να ακολουθηθεί για όλους και όχι να τους ψάχνουν από το τηλέφωνο». «Όταν καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν αρχηγό δεν μπορούμε να μην τους ακούμε» είπε επίσης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και πρόσθεσε: «Η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να καταθέσει μομφή αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει αν ένας πρόεδρος είναι έκπτωτος... Ένας πρόεδρος που έχει εκλεγεί από 70.000 ανθρώπους δεν μπορεί να καθαιρεθεί από 160».