Πολιτικη & Οικονομια

Η ΑΑΔΕ έστειλε e-mail σε 50.000 επιχειρήσεις για τη διασύνδεση - Εκπνέει η προθεσμία

Έως 20.000 ευρώ το πρόστιμο - Ποιο το χρονοδιάγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΑΔΕ: E-mail σε 50.000 επιχειρήσεις για την υποχρέωση διασύνδεσης POS - ταμειακών συστημάτων - Πότε λήγει η προθεσμία, ποιο το ύψος του προστίμου.
Η ΑΑΔΕ έστειλε e-mail σε 50.000 επιχειρήσεις υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή τους να συνδέσουν τα POS με τα ταμειακά συστήματα © Unsplash/Oleg Ivanov

ΑΑΔΕ: E-mail σε 50.000 επιχειρήσεις για την υποχρέωση διασύνδεσης POS - ταμειακών συστημάτων - Πότε λήγει η προθεσμία, ποιο το ύψος του προστίμου.

Η ΑΑΔΕ έστειλε e-mail σε 50.000 επιχειρήσεις υπενθυμίζοντας την υποχρέωσή τους να συνδέσουν τα POS με τα ταμειακά συστήματα.

Αναλυτικότερα, η ΑΑΔΕ προχώρησε στην αποστολή 50.371 υπενθυμιστικών e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη διασύνδεση των ταμειακών τους συστημάτων με τα POS που διαθέτουν.

Στην επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζεται ότι:

  • Η προθεσμία για τη διασύνδεση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Το πρόστιμο για τη μη διασύνδεση είναι από 10.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων.

Η ΑΑΔΕ καλεί τις επιχειρήσεις να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού με τον συνεργάτη τους, που κατασκευάζει ή υποστηρίζει τεχνικά το Εμπορικό/Λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP) που χρησιμοποιούν, για τη διασύνδεση των POS τους, με το ERP, το οποίο συνεργάζεται με Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό τους (ΦΗΜ) ή τον Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.