Πολιτικη & Οικονομια

Πώς απαντά η Airbnb στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα

«Ένας τυπικός οικοδεσπότης νοικιάζει ένα σπίτι για μόλις 24 διανυκτερεύσεις το χρόνο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Airbnb: Η θέση της εταιρίας για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση».
Ανακοίνωση εξέδωσε η Airbnb για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα © Airbnb

Airbnb: Η θέση της εταιρίας για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση».

«Σε όλη την Ελλάδα, ένας τυπικός οικοδεσπότης στην Airbnb νοικιάζει ένα σπίτι για μόλις 24 διανυκτερεύσεις το χρόνο», αναφέρει η Airbnb σε δήλωσή της, απαντώντας στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα.

Η Επικεφαλής Public Policy της Airbnb για τη Νότια Ευρώπη, Valentina Reino, έκανε δήλωση για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα.

Η απάντηση της Airbnb για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Αναλυτικά η δήλωση της Airbnb:

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τις νέες ρυθμίσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Ελλάδα, η Επικεφαλής Public Policy της Airbnb για τη Νότια Ευρώπη, Valentina Reino, δήλωσε:

«Σε όλη την Ελλάδα, ένας τυπικός οικοδεσπότης στην Airbnb νοικιάζει ένα σπίτι για μόλις 24 διανυκτερεύσεις το χρόνο, ενώ περισσότεροι από ένας στους δύο αναφέρουν ότι το επιπλέον εισόδημα από αυτή τη δραστηριότητα τους βοηθάει να συντηρούν τα σπίτια τους.

»Αναγνωρίζουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γειτονιές της Αθήνας - όπου η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη ή η διαθεσιμότητα σπιτιών σπάνια - και θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση σε στοχευμένες και αναλογικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των οφελών της φιλοξενίας με τις ανάγκες αυτών των περιοχών».

Η Airbnb συνεργάζεται με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τον Απρίλιο 2021 για την παροχή όλων των δεδομένων της από τις καταχωρήσεις στην χώρα, μια συμφωνία ορόσημο βέλτιστης πρακτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.