Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλει εκτροπή: «Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ»

Καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτή την ώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

 Στέφανος Κασσελάκης: Καταγγέλλει εκτροπή και προβοκάτσιες

Την πρώτη ανάρτηση-παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης o oποίος επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, λέγοντας «είμαι εδώ».

Παράλληλα, με αφορμή τις διαρροές από την «άλλη πλευρά» των 100 και του Παύλου Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο για απίστευτες προβοκάτσιες, και ζητά να μην διοργανώνονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από την Κουμουνδούρου.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ.Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας.Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει τις εξελίξεις μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου και το κενό που έχει προκύψει στην εκπροσώπηση του κόμματος.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε νωρίτερα με την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και την ρώτησε «ποιος είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο για οικονομικές, διοικητικές και ποινικές υποθέσεις».

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Συγκεκριμένα στο 'Αρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος».

Στο 'Αρθρο 20.5 ορίζει: «Η προκήρυξη του συνεδρίου, η οργάνωση της προσυνεδριακής διαδικασίας, τα προσυνεδριακά κείμενα και το μέτρο αντιπροσώπευσης είναι αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι το αποφασιστικό όργανο δεν ετέθη από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη ή τα άλλα στελέχη το θέμα της εκπροσώπησης μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Η σχετική συζήτηση άνοιξε μετά από δημόσια παρέμβαση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφώντας Κοντιάδη.

Πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έξω από την Κουμουνδούρου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άτομα που δήλωναν υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και αποδοκίμαζαν στελέχη του οργάνου που προσέρχονταν.