Πολιτικη & Οικονομια

Διαβεβαιώσεις για πληρωμή των εργαζομένων στην «Αυγή» μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Αυγή»: Διαβεβαιώσεις για πληρωμή των εργαζομένων 

Αρχίζει και φαίνεται ένα «φως στο τούνελ» στο οποίο έχουν μπει εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι της «Αυγής» καθώς με ανακοίνωσή της, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της, τονίζει ότι η πίεση που άσκησαν από τις 25 Ιουνίου, «φέρνει πρώτους καρπούς, καθώς η Διοίκηση της εφημερίδας μετά από συνεννόηση με εκπροσώπους του βασικού μετόχου σε ανώτατο επίπεδο, παρείχε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας».

Με παρέμβασή του στη συνέλευση των εργαζομένων της «Αυγής», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Left Media, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος ζήτησε να βγει η Κυριακάτικη Αυγή, με τη δέσμευση ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί ο μισθός του Ιουλίου, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πληρωθεί ο Αύγουστος, αλλά και το επίδομα αδείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή πόροι που να προέρχονται από δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των κομματικών μέσων ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 11.09 αποφάσισε τα εξής:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους ανθρώπους που στήριξαν την δυναμική κινητοποίησή μας το Σάββατο έξω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και εκείνους και εκείνες που έδωσαν απλόχερα τη στήριξή τους το ίδιο βράδυ στην εκδήλωσή μας στο μπαρ "5 δρόμοι", δείχνοντας έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό όπλο των αγωνιζόμενων και της κοινωνίας. Η απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση, οι γόνιμες συζητήσεις με τον κόσμο που προσήλθε και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον για τον οικονομικό στραγγαλισμό μας και για το μέλλον των δύο αριστερών Μέσων, είναι για μας η πραγματική παρακαταθήκη των κινητοποιήσεών μας, εδραιώνοντας την πεποίθηση ότι οι μόνοι αγώνες που χάνονται, είναι αυτοί που δεν δίνονται!

Η συλλογική αυτή πίεση που ασκείται πολύμορφα από τις 25 Ιουνίου όταν και ανακοινώθηκε το αιφνίδιο λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο, όχι μόνο προκάλεσε αδιαμφισβήτητο πολιτικό κόστος στον βασικό μέτοχο, αλλά ενέτεινε και την εσωτερική του κρίση καλούμενος να απολογείται δημόσια για την απαξιωτική στάση του απέναντι στους εργαζόμενους και την ιστορική διαδρομή τόσο της εφημερίδας όσο και του ραδιοφώνου.

Η συλλογική αυτή πίεση δείχνει τώρα να φέρνει πρώτους καρπούς, καθώς η Διοίκηση της εφημερίδας μετά από συνεννόηση με εκπροσώπους του βασικού μετόχου σε ανώτατο επίπεδο, παρείχε συγκεκριμένη δέσμευση και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων μας.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ και του ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Κωνσταντίνος Νικόλτσιος ενώπιον της συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ μετέφερε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για: 1. την εξόφληση του υπόλοιπου του επιδόματος αδείας που μας οφείλεται την προσεχή Παρασκευή, 2. την εξόφληση του μισθού Ιουλίου μέσα στο επόμενο 10ημέρο, 3. την εξόφληση του μισθού Αυγούστου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή ως αποτέλεσμα της ανθεκτικής στάσης μας μέσα στις συνθήκες διάλυσης και ασφυξίας που έχει επιβάλλει ο βασικός μέτοχος, αποτιμήθηκε από τους εργαζόμενους ως δείγμα υπαναχώρησης του συλλογικού ιδιοκτήτη, και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αυτή την Κυριακή στην έκδοση του Κυριακάτικου Φύλλου

Όμως για κανέναν λόγο δεν εφησυχάζουμε. Με το όπλο παρά πόδα και με πυξίδα τη συλλογική ισχύ που αποδείξαμε ότι μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα, αναμένουμε άμεσα την ομαλή εκπλήρωση των δεσμεύσεων, με την υπενθύμιση ότι όσοι επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος είναι καταδικασμένοι να το πληρώσουν πολλαπλάσια σε σχέση με την πρώτη φορά. Και προειδοποιούμε: Οι εργαζόμενοι -ες δεν μπλέξαμε ποτέ ούτε θα εμπλακούμε στη διελκυστίνδα των πολιτικών συσχετισμών και ανταγωνισμών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ιστορικότητα της εφημερίδας. Δεν θα απεμπολήσουμε ούτε μισό μας δικαίωμα, ούτε θα αποστραφούμε τα εργαλεία αγώνα, που μας έφεραν εδώ μέχρι σήμερα.

Οι εκκρεμότητες και τα αιτήματά μας παραμένουν ίδια και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, συμπεριλαμβανομένων και των παλαιών οφειλών προς όλους και όλες-συγκροτημένο σχέδιο που να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της ιστορικής εφημερίδας,- ομαλή μισθολογική ροή για το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μην προσέρχονται διαρκώς εκβιαζόμενοι οι εργαζόμενοι στις διαβουλεύσεις με τη διοίκηση και τον βασικό μέτοχο, -να ανταποκριθεί επιτέλους ο βασικός μέτοχος στα αιτήματά των σωματείων μας για συνάντηση και επίσημη ενημέρωση για το μέλλον των δύο Μέσων, -να επανακυκλοφορήσει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας, λαμβάνοντας υπόψη και τις τεκμηριωμένες προτάσεις, που έχουμε καταθέσει οι εργαζόμενοι στα μέσα Ιουλίου

Η συγκλονιστική αλληλεγγύη που μας έδειξε ο κόσμος είναι το καύσιμο για να συνεχίσουμε.

Παραμένουμε εδώ. Και οι οργισμένες φωνές μας αντηχούν ακόμη στην Πλατεία Καραϊσκάκη».