Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση

Η ακρίβεια παραμένει το σοβαρότερο ζήτημα για τους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,5 μονάδων για ΝΔ
©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση: Στο 29,8% η ΝΔ -Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 15,7% πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη με διαφορά 14,1 μονάδων, πολύ κοντά στο 30%, παραμένει η ΝΔ, σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Το ΠΑΣΟΚ εκτινάσσεται στη δεύτερη θέση με 15,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ξανά στην πέμπτη θέση με μονοψήφιο ποσοστό 9,5%.

Metron Analysis: Εκτίμηση ψήφου

Αναλυτικά στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,8% (έναντι 30,4% τον Ιούνιο) το ΠΑΣΟΚ 15,7% (από 12,9%), η Ελληνική Λύση 10,9%, το ΚΚΕ 9,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%. Ακολουθούν Φωνή Λογικής με 5,4%, Πλεύση με 5,3%, Νίκη με 4,4% και η Νέα Αριστερά με 5,6%.

Metron Analysis-Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται στο 22%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 11,6, η Ελ. Λύση στο 8,1, το ΚΚΕ στο 7,2 και ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος με 7%.

Πόσοι σκέφτονται να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες δείχνουν μάλλον μειωμένο ενδιαφέρον για τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ (6 και 13 Οκτωβρίου) καθώς το 67% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει. Το 29% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα πάει ή πιθανόν να πάει στις κάλπες με την πλειονότητα των πολιτών που απαντούν θετικά να αυτοτοποθετούνται πολιτικά στην κεντροαριστερά με ποσοστό 23%.

71% πιστεύουν ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση

Η αύξηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας αποτυπώνεται στην απάντηση στο ερώτημα εάν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Και αυτό γιατί το 71% απαντούν ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση (από 65% τον Ιούνιο) και μόλις το 23% αναφέρει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση (από 28% τον Ιούνιο).

Ως προς το ποια προβλήματα είναι αυτά που σήμερα οι πολίτες κρίνουν ως σημαντικότερα, αυτά είναι πρώτα από όλα η ακρίβεια και συνολικά η οικονομία, όπως προκύπτει από τις αυθόρμητες απαντήσεις που έδωσαν. Ενδιαφέρον έχει ότι ανεβαίνει και η σημασία που αποδίδουν οι πολίτες στην ιατρική περίθαλψη και τα προβλήματα σε σχέση με αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πείθει η κυβερνητική ρητορική ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο ΕΣΥ. Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι σχετικά ψηλά είναι και το πρόβλημα της κρίσης των θεσμών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.