Πολιτικη & Οικονομια

Ποιος έχει την ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι το Συνέδριο απαντά το κόμμα

Αμφισβήτηση της καθαίρεσης το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της Κουμουνδούρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Στέφανος Κασσελάκης: Ρώτησε ποιος έχει την ευθύνη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αμφισβήτηση της καθαίρεσης το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της Κουμουνδούρου

Την ώρα που συνεδριάζει η έκτακτη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, το κλίμα συνεχίζει να μυρίζει «μπαρούτι» με αντικρουόμενες διαρροές εκατέρωθεν, τόσο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και των «100» και του Παύλου Πολάκη σχετικά με την νομιμοποίηση της εκπαραθύρωσής του.

Τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 20:00 αποφάσισε εκτάκτως σήμερα η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου με αντικείμενο κατά πληροφορίες το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, με βάση και γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα, στον απόηχο της έκπτωσης Κασσελάκη.

Διαρροές Κασσελάκη: Ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;

Από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε σήμερα στη γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ράνια Σβιγκού, προκειμένου να της θέσει το εξής ερώτημα: «Διοικητικά και ποινικά, ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καπνισάκης δεν έλαβε επαρκή απάντηση, με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στη στη Ράνια Σβίγκου ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το ίδιο ερώτημα, με την γραμματέα να τον παραπέμπει στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Τότε, στην ίδια ερώτηση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης, φέρεται να απάντησε: «Τυπικά εσύ, έως το έκτακτο συνέδριο, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Τι απαντούν οι «100»

Από την πλευρά τους οι «100» αλλά και ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τις απειλές Κασσελάκη, κάνουν λόγο για «αποτυχημένο Καπιτώλιο» παραπέμποντας στην εισβολή οπαδών του Τραμπ μετά την εκλογική ήττα του 2021. «Απέτυχε το Καπιτώλιο αλά Γκρέκα από τον Τραμπ των Βαλκανίων» σχολίασε στέλεχος των «87».

Μάλιστα, έξω από την Κουμουνδούρου, οι αστυνομικοί που απαρτίζουν την ασφάλεια των γραφείων απέκλεισαν για λίγη ώρα ακόμα και την είσοδο των δημοσιγράφων. Στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώθηκαν και άτομα που αποδοκίμασαν την Όλγα Γεροβασίλη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.