Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους Παραολυμπιονίκες - Τι του ζήτησαν οι αθλητές

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και συνεχάρη τους αθλητές και τους συνοδούς τους

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με του Παραολυμπιονίκες - Τι του ζήτησαν οι αθλητές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με του Παραολυμπιονίκες - Τι του ζήτησαν οι αθλητές © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες - Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και συνεχάρη τους αθλητές και τους συνοδούς του 

Με τους Παραολυμπιονίκες και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε 13 μετάλλια συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συγχαρεί και να συνομιλήσει με τους αθλητές, τους συνοδούς και τους προπονητές της εθνικής αποστολής, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες τους από τους Αγώνες.

«Πραγματικά είναι πολύ συγκινητική η παρουσία σας σήμερα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω που κάνατε τον κόπο να έρθετε να σας πούμε από κοντά ένα πολύ μεγάλο "ευχαριστώ" για όλα όσα κάνετε όχι μόνο στους αγώνες, που κάνετε κάθε μέρα. Με πολλούς από εσάς έχουμε την ευκαιρία να τα έχουμε ξαναπεί, αλλά νομίζω ότι η Ολυμπιάδα πάντα είναι το επιστέγασμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας για την καθεμία, για τον καθένα ξεχωριστά, για εσάς, για τους συνοδούς σας, τους προπονητές σας, τους φροντιστές σας, τους φυσιοθεραπευτές. Και το γεγονός ότι γυρίζετε από αυτή την Ολυμπιάδα με πολλά χαμόγελα, με πολλά μετάλλια, αλλά κυρίως με τη μεγάλη χαρά της συμμετοχής με το εθνόσημο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής

Και πρόσθεσε: «Είχα την αίσθηση ότι αυτή τη φορά, σε κάθε Παραολυμπιάδα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Αυτό το οποίο μερικές φορές περνάει ως ένα γεγονός το οποίο δεν μας πολυακουμπάει, αυτή τη φορά είχα την αίσθηση ότι πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας παρακολούθησε, χάρηκε και αντιμετώπισε τους αγώνες αυτούς τελείως ισότιμα με τους κανονικούς Ολυμπιακούς. Αλλά το σημαντικό δεν είναι μόνο να σας πούμε "ευχαριστώ" γι' αυτά τα οποία κάνατε, είναι να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής».

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Όπως ξέρετε, για πρώτη φορά η χώρα απέκτησε μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στρατηγική συνολικά για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία από το 2020, με τις προφανείς εκφάνσεις της και στον αθλητισμό. Είναι κάτι για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Έχουμε κάνει βήματα, έχουμε περισσότερα να κάνουμε, αλλά νομίζω ότι για πρώτη φορά τα θέματα αυτά τα οποία ήταν πάντα οριζόντια, ξέρετε, και επιμερίζονταν σε πολλά διαφορετικά Υπουργεία, τουλάχιστον έχουν πια μια συνολική παρακολούθηση από το δικό μου γραφείο, με υλοποίηση πολιτικών σε επίπεδο Υπουργείων, σε διάφορα αντικείμενα».

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Με τον κύριο Καπελλάκη ως Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και με όλους τους αθλητές και τα παιδιά και τους συνοδούς τους, όλο αυτό το διάστημα έχουμε μια συνεργασία η οποία νομίζω ότι έχει θετικό πρόσημο. Και σε κάθε επίπεδο που ζητάνε βοήθεια, εάν και εφόσον μπορούμε ως Υπουργείο Αθλητισμού, τη δίνουμε, διά μέσω της κυβέρνησης πάντα», επισήμανε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Ο Παραολυμπιακός αθλητισμός της χώρας μας έχει συμβάλλει πέρα από το αθλητικό επίπεδο, έχει συμβάλλει στο να αλλάξει την κοινωνία μας. Πρέπει αυτή την μετατροπή που προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία μας σε πολλά πράγματα να τη συνεχίσουμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης.

Τι ζήτησαν οι αθλητές από τον πρωθυπουργό

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Παραολυμπιονίκες έθεσαν το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει κανονικά ως δικαίωμα, αλλά παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση. Οι εν λόγω διορισμοί αφορούν ακόμα εκείνους που κατοχύρωσαν το δικαίωμα με τις διακρίσεις τους το 2012. Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να λυθεί άμεσα. Επιπλέον, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Υπουργείου, με τη συγκρότηση 17 επιτροπών με επικεφαλής Παραολυμπιονίκη, όσα και τα εποπτευόμενα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα του σε όλη τη χώρα, για την κατοχύρωση της απόλυτης προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε αυτά.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες
Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Παραολυμπιονίκες © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαγραφή Αντώνη Σαμαρά: Η Άκρα Δεξιά σε αναζήτηση οχήματος
Διαγραφή Αντώνη Σαμαρά: Η Άκρα Δεξιά σε αναζήτηση οχήματος

Η τακτική υπονόμευσης του πρωθυπουργού προσωπικά και του συστήματος εξουσίας Μαξίμου γενικότερα με στόχο προφανώς την ανατροπή των συσχετισμών εντός της Νέας Δημοκρατίας είχε ήδη αρχίσει με την υπόθεση των Υποκλοπών η οποία κατέληξε στην καρατόμηση του άμεσου συνεργάτη και μέλους της οικογενείας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για όσους γνωρίζουν η απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη από την νευραλγική θέση του «Επιτελάρχη» κόστισε έκτοτε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στην κυβερνητική αποδοτικότητα εν τω συνόλω. Με εφαλτήριο τους ίδιους επιχειρηματικούς και πολιτικούς κυκλους και με επιχειρησιακό πυρήνα πάντα τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, πρώην πρόεδρο της «Πολιτικής Άνοιξης», βασικό μοχλό της ανατροπής της κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τότε με την υπόθεση Συμπιλίδη, τον Αντώνη Σαμαρά, η υπονόμευση συνεχίστηκε για να κορυφωθεί με την συνέντευξη του Μεσσήνιου πολιτικού στο «Βήμα της Κυριακής» . Είχε προηγηθεί η επιθετική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην Λευκωσία και είχαν ήδη παίξει τον ρόλο τους οι κοινές και πάντα στρατηγικά προετοιμασμένες συναντήσεις των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, άλλοτε σε κάποιο απόμερο δήθεν εστιατόριο αλλά με τις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων να καραδοκούν, είτε Αθήνεσι είτε στην Θεσσαλονίκη. Το «Timing» της καθοριστικής παρέμβασης Σαμαρά δια της οποίας ήταν δεδομένο ότι θα εξασφάλιζε και την διαγραφή του, διότι αυτό ήταν προφανώς το ζητούμενο εκ μέρους του, προκαλεί ορισμένα ερωτήματα. Ο Αντώνης Σαμαράς ελέγχει (ή εκλέγει) 8 βουλευτές όπως διαβεβαιώνουν εσωκομματικοί παράγοντες εκ των 157 που διαθέτει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Σε αυτός δεν περιλαμβάνονται οι Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης που προέρχονται από οργανωτική δομή του Γιώργου Καρατζαφέρη. Θεωρητικά λοιπόν και αν όλα λειτουργήσουν όπως θα το ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει την δυνατότητα να «ρίξει» την κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί εάν επί παραδείγματι και οι 8 αυτοί βουλευτές θα καταψήφιζαν τον Προϋπολογισμό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.