Πολιτικη & Οικονομια

Δούκας και για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ως δήμαρχος διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έτσι (ακόμα και ως δήμαρχος - πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) να διεκδικήσει και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δούκας και για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας πολιτικός σαν τον Χάρη Δούκα μπορεί να είναι και δήμαρχος και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από έναν χρόνο ο σύντροφος Χάρης Δούκας εξελέγη από σπόντα (και από ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ) δήμαρχος της Αθήνας. Από το πουθενά απέκτησε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του κι έτσι να διεκδικήσει τα ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα για τα οποία (αν κανείς σκεφτεί ότι τοποθετεί τον εαυτό του κάπου ανάμεσα σε Σιράκ, Μιτεράν, Ερντογάν και Βίλι Μπραντ)*, σίγουρα πιστεύει ότι είναι φτιαγμένος.

Δυστυχώς ο δήμαρχος φαίνεται να μην έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και έτσι, αντί να κάτσει να δουλέψει για την Αθήνα, έσπευσε να μπει στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε μια λογική «βάλτε τώρα που γυρίζει». Πρόκειται για μια μάχη στην οποία οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για το ποιος θα πει τα πιο παχιά λόγια για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας (την Παιδεία, την Υγεία κ.λπ.), πράγμα που σημαίνει ότι ο σύντροφος Δούκας δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με ζητήματα πιο ταπεινά όπως είναι τα σκουπίδια της πόλης, ο καθαρισμός των φρεατίων, η ασυδοσία των μαγαζατόρων με τραπεζοκαθίσματα κ.λπ. Δυστυχώς για την Αθήνα ο νέος Μιτεράν δεν είναι πλασμένος για τα μικρά έργα και προτιμά τα μεγάλα λόγια. 

Μόνο που οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πλησιάζουν και μετά από αυτές, είτε χάσει είτε κερδίσει, ο δήμαρχος επικρατείας θα μείνει χωρίς σπουδαία απασχόληση, πράγμα που για έναν άνθρωπο που έχει τόσα να προσφέρει μπορεί να είναι καταστροφικό. Με δεδομένο ότι ο Έλληνας Ερντογάν δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις μικροδουλειές του δήμου και μιας και η κομματίλα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντάξια των μεγαλόπνοων σχεδίων του, έχω να του προτείνω το εξής: ό,τι κι αν γίνει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, να μη σταματήσει. Όπως ως δήμαρχος διεκδίκησε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έτσι (ακόμα και ως δήμαρχος - πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) να διεκδικήσει και την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλωστε ό,τι πιο κοντά έχει η πολιτική ζωή στον απερχόμενο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα, έτσι και ο Χάρης ο Δούκας δεν έχει πολιτικό παρελθόν, δεν έχει (και δεν θέλει να αποκτήσει) έργο, του αρέσει να λέει μεγάλα λόγια και να υπόσχεται πράγματα που ούτε καν ξέρει πώς γίνονται (παράδειγμα οι προεκλογικές του εξαγγελίες για τα φρεάτια και τις πλημμύρες που έγιναν ανέκδοτο από μια 20λεπτη μπόρα) και φανερά προτιμά να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα από το να κάθεται να δουλεύει. Επίσης στηρίζεται από συριζαίους και ανταρσύες, επικαλείται τα «κινήματα» και τις «συλλογικότητες», θεωρεί όποιον του ασκεί κριτική φερέφωνο του Μητσοτάκη, του αρέσουν οι μουτζούρες στους τοίχους και προτιμά την πόλη πνιγμένη στο σκουπίδι παρά να συνεργαστεί με «ιδιώτη» για τον καθαρισμό της θεοβρώμικης πρωτεύουσας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο για τον οποίο ο σύντροφος Δούκας δεν μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τις εκλογές του κόμματος του Πολάκη. Άλλωστε ένας πολιτικός επιπέδου Ερντογάν μπορεί να είναι και δήμαρχος και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι άλλο φανταστεί. Και μπράβο του. 

*Δεν κάνω πλάκα. Όταν τον ρώτησαν αν θα κρατήσει το αξίωμα του δημάρχου αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Δουξ των Εξαρχείων απάντησε «θα παραμείνω δήμαρχος όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη με μεγάλες προσωπικότητες, Σιράκ, Μιτεράν, Βίλι Μπραντ, Ρέτζι, Κόστα, Ερντογάν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.