Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Το πιο σύντομο ανέκδοτο ότι θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ - Τροχονόμος καρτέλ ο Μητσοτάκης

Τι είπε για την υποψηφιότητα Δούκα, την επιστροφή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το άρθρο 16

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ
Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ - Στον δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (12.9) συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λιγότερο από έναν μήνα πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. «Πήρα την απόφαση να κάνουμε γρήγορα εκλογές για να μην βυθιστούμε στην εσωστρέφεια, όπως συμβαίνει σε άλλα κόμματα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος απάντησε ακόμη σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωσή του ότι δεν θα παραδώσει την επομένη των εσωκομματικών εκλογών ένα κόμμα συνιστώσα: «Πώς μπορεί να γίνει μεγάλη κεντροαριστερά στο παρασκήνιο; με μεθοδεύσεις, με παλιούς πρωταγωνιστές που έψαχνα την καρέκλα του υπουργού σε άλλα κόμμα;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας ότι ακολουθεί τον δρόμο του προσκηνίου, τον πολιτικό δρόμο που είναι μονόδρομος «αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Οποιοσδήποτε άλλος δρόμος δώρο στη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκης. Ο δρόμος μας είναι αξιακός. Ο κόσμος δεν θέλει συνονθύλευμα παλιών και νέων πρωταγωνιστών. Πρέπει να σηκώσουμε το λάβαρο του πραγματικού νέου, που θα συγκινήσει τους ψηφοφόρους που απέχουν από τις εκλογές. Η μεγάλη κεντροαριστερά είναι σε πολλούς νομούς της Ελλάδας, Είχαμε πράσινο στον χάρτη. Έγινε με μεγάλο αγώνα πόρτα - πόρτα, όχι με τυχοδιωκτισμό».

Σχετικά με το τι θα έπραττε για να ανακουφίσει τους πολίτες από την Ακρίβεια, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Ακολουθώ τον δρόμο της απόλυτης υπευθυνότητας και τον ακολουθώ διότι ο λαός μας έχει υποστεί μεγάλες απογοητεύσεις. Πρέπει οι πολιτικοί να δίνουν το υπόδειγμα. Δεν θα καπηλευτώ τα μεγάλα αδιέξοδα: θα δείξω υπαρκτούς δρόμους με πολύ σοβαρά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ακρίβεια», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στηλιτεύοντας τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση. «Δήλωση αποτυχίας να λένε τι δεν μπορούν να κάνουν για την ακρίβεια».

«Η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός τροχονόμοι καρτέλ και ολιγοπωλίων στη χώρα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, προχωρώντας σε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα

«Ο καθένας θα κριθεί για τις αποφάσεις του από το κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Εξ αρχής είπα ότι λόγω παλιού άρθρου στο Καταστατικό τουλάχιστον 20 χρόνια, ότι δεν υπάρχει ζήτημα κανενός αποκλεισμού. Είμαι ξεκάθαρος. Θα πάμε ενωτικά, χωρίς αποκλεισμούς. Η διάθεση μου είναι να μιλήσουμε πολιτικά. Ωραίες οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, αλλά πρέπει να φανεί ο οδικός χάρτης του κάθε υποψηφίου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση που δέχθηκε για το «καταστατικό κόλλημα» για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Πρόσθεσε δε: «Τα 2,5 αυτά χρόνια έχω αντιμετωπίσει από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πολεμική, που έκανε την παράταξη μας να δει τις διαθέσεις όσων σήμερα μιλούν για συγκλίσεις. Προτείνω στους συνυποψηφίους να θέσουμε στην άκρη φοβίες ή θεωρίες. Τα πράγματα είναι καθαρά και θεσμικά, όπως έγιναν το 2021. Να μιλήσουμε πολιτικά για να γίνουμε ένα κόμμα ακόμα πιο ισχυρό και μία προοδευτική κυβέρνηση. Η Επιτροπή ζήτησε για λόγους ενότητας να υπάρχει μία τοποθέτηση υποψηφίων για να πάμε ομαλά στις εκλογές της Κυριακής. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα». 

Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα
Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να κυνηγάω likes και views»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος: «Πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα είναι αμετανόητο και συμφωνώ μαζί τους», είπε ο κ. Ανδρουλάκης σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο. «Περάσαμε τόσα χρόνια αυτά τα χρόνια και ο κόσμος βλέπει πολιτικούς να διχάζουν, να καταρρέει το ΕΣΥ και να του προτείνουν μπαλώματα, να καταστρέφουν τους κτηνοτρόφους στη Θεσσαλία, να φτιάχνουν παρακρατικούς μηχανισμούς». «Προσπαθώ με το δικό μου παράδειγμα να δείξω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο πολιτικό σύστημα. Κάποιοι με ψέγουν γιατί λέει πρέπει να φωνάζω. Δεν μπήκα στην πολιτική για να κυνηγάω ούτε like ούτε views. Μπήκα στην πολιτική για να παρουσιάσω ένα άλλο υπόδειγμα. Η παράταξή μας στο παρελθόν έχασε από τέτοιους είδους συμπεριφορές. Οι πολιτικές σταδιακά αφήνουν πίσω τους τα στερεότυπα που υπήρχαν για το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική αυτή στάση κρίνεται 6 και 13 Οκτωβρίου 2024. Πιο πολύ μας παίζουν τα ΜΜΕ για τα εσωτερικά μας, παρά για τα πρόγραμμά μας. Δεσμεύομαι ότι δεν θα απογοητεύσω, αν μου δώσουν τη δυνατότητα αυτά που είπα εχθές να γίνουν κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας». 

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη

To Live Blog της ATHENS VOICE για τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στην 88η ΔΕΘ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.