Πολιτικη & Οικονομια

Τζάκρη για Κασσελάκη: Ούτε φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάνει άλλο κόμμα

Τι υπογράμμισε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Τι υπογράμμισε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και εκτίμησε πως ο τελευταίος δεν σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κόμμα και ότι θα παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η Θεοδώρα Τζάκρη ήταν καλεσμένη σε τηλεοπτική εκπομπή και ξεκαθάρισε ότι διατηρεί καθημερινή επαφή με τον Στέφανο Κασσελάκη και υπογράμμισε ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε σκοπεύει να φύγει από το κόμμα ούτε να φτιάξει δικό του.

Εξέφρασε, δε, την επιθυμία να τον δει υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος και δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα «σταθεί στο πλευρό του».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καθημερινή επικοινωνία με έναν ευρύ κύκλο προσώπων, μεταξύ των οποίων και βουλευτές. Μιλώ μαζί του καθημερινά. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει συμμετάσχει στη διαρροή για δημιουργία νέου κόμματος. Είμαι σε θέση να γνωρίζω. Είπε ότι θα τοποθετηθεί στα μέλη. Θα είμαι στο πλευρό του για να γίνει ξανά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ανακοινώσει τις προθέσεις του».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή είπε πως είναι πρωτοφανές εκλεγμένος πρόεδρος να καθαιρείται εν κινήσει.

«Αυτό συνέβη γιατί ένα μικρό όργανο, η ΚΕ με τα 300 μέλη, αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση των 150.000 μελών που ψήφισαν πέρσι. Αυτό είναι παράλογο να το προβλέπει ένα καταστατικό. Έτσι, ο κ. Κασσελάκης πήρε αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχει και κάτι άλλο όμως. Αυτή η κρυφοφανερή διαδικασία με την οποία λήφθηκε η απόφαση, επιτρέψτε μου να την πω ως εκλογική παρωδία. Αυτό συνέβη γιατί έπρεπε να συγκαλυφθεί η διπρόσωπη στάση κάποιων συντεταγμένων ομάδων και λόγω μίας γραφειοκρατικής αντίληψης».

Αναφορικά με τον Νίκο Παππά, σημείωσε πως «δεν είναι πολύ υπεύθυνη στάση σε μία δύσκολη συγκυρία, να επιλέγεται να μείνει ακέφαλο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Κάποιοι στενοί φίλοι του κ. Παππά βρίσκονται μεταξύ των υπογραφών για την πρόταση μομφής. Οι φράξιες έδιωξαν και τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη. Είναι οι ίδιες πρακτικές και λογικές. Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες ολιγαρχικές συσπειρώσεις, οι οποίοι διαπραγματεύονται τα προνόμιά τους απέναντι σε μία κεντρική εξουσία για να την έχουν υπό τον έλεγχό του», είπε και κατέληξε:

«Επειδή όλα αυτά τα περιστατικά τα παρακολουθεί η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να σας πω πως έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει ο κόσμος, το αποτέλεσμα θα είναι εκκωφαντικό υπέρ του κ. Κασσελάκη. Η θέση μου θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι και να γίνει».