Πολιτικη & Οικονομια

Οργή Ισραηλιτικού Συμβουλίου για τη δήλωση Πέτρου Παππά περί «ορθόδοξων Εβραίων» και «αριστεροφυλάκων»

Τι απαντά μετά τις αντιδράσεις για σχόλιο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Πέτρος Παππάς: Οργή του Ισραηλιτικού Συμβουλίου μετά από δηλώσεις του 

Την  αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Βίκτωρ Ελιέζερ προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Παππάς δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ανετράπη ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους Ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού». 

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Ελιέζερ του απάντησε λέγοντας ότι…. «Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με την “καθαρότητα της πίστης”, την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!».

Πέτρος Παππάς: Έκανα μια ατυχή σύγκριση με τους ορθόδοξους Εβραίους - Τι απαντά μετά τις αντιδράσεις για σχόλιο του

Με φόντο τα παραπάνω ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να ανασκευάσει. 

«Σε χθεσινή μου συνέντευξη προέβην σε μια ατυχή σύγκριση της επιθυμίας αριστερής ιδεολογικής καθαρότητας κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την θρησκευτική πίστη των ορθοδόξων Εβραίων. Ο σεβασμός μου σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα είναι δεδομένος και αποτελεί απαρέγκλιτη στάση ζωής μου. Όντας παράλληλα ενεργό μέλος της ομάδας φιλίας Ελλάδας και Ισραήλ της Βουλής των Ελλήνων, θα ήθελα να εκφράσω τον απεριόριστο σεβασμό μου, για τη σημαντική προσφορά των Ελλήνων Ισραηλιτών, τόσο στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε όλη την κοινή ιστορική πορεία των δύο αρχαίων λαών μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα και απάντησε συγκεκριμένα
Ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα και απάντησε συγκεκριμένα

Γίνονται προσπάθειες εκσυγχρονισμού στην κατεύθυνση της ορθής λογικής. Αρκεί να συνοδεύονται από σκληρό και «αιματηρό» έλεγχο για το κατά πόσο και πώς εφαρμόζονται. 

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.