Πολιτικη & Οικονομια

Τζάκρη: Στα όρια της προβοκάτσιας οι φήμες για νέο κόμμα Κασσελάκη

«Ο Πολάκης συντάχθηκε με αυτούς που ζητούσαν τη διαγραφή του» σχολιάζει η κ. Τζάκρη

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Το σχόλιο της για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τα περί νέου κόμματος Κασσελάκη

Η Θεοδώρα Τζάκρη σχολίασε σήμερα (11.9) στον ΣΚΑΪ τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών για τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη «κινούνται στα όρια της προβοκάτσιας».

Η κ. Τζάκρη υποστήριξε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αν αργήσει η νέα εκλογή προέδρου, ενώ εξέφρασε τη λύπη της για τη στήριξη Πολάκη στην πρόταση μομφής της «Ομάδας των 87» που τελικά «πέρασε» στην Κεντρική Επιτροπή.

«Εγώ πρότεινα συνέδριο στις 6 Οκτωβρίου με τους εκλεγμένους συνέδρους του Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει λόγος να υποβληθούμε σε νέα έξοδα και νέα διαδικασία. Υπάρχει κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης αν αργήσει η εκλογή νέου προέδρου», είπε η πολιτικος. 

Θεοδώρα Τζάκρη: Η γραφειοκρατία γκρέμισε τον Αλέξη Τσίπρα

Η Θεοδώρα Τζάκρη συμπλήρωσε ότι «μια τον Φεβρουάριο και μια στο καταστατικό συνέδριο προσπάθησε ο Στέφανος Κασσελάκης να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εσωστρέφεια. Για μια ακόμη φορά όμως μια γραφειοκρατία που είναι ίδια με αυτή που γκρέμισε τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα λέγονται 87,90, 100, αξιοποιώντας έναν συσχετισμό στην Κεντρική Επιτροπή που δεν έχει ενσωματώσει τον συσχετισμό Κασσελάκη καθώς είχε εκλεγεί το 2019, ακύρωσε το άλμα προς τα μπροστά και αντί να επιμένει στην αλλαγή Μητσοτάκη επέμεινε στην αλλαγή Κασσελάκη».

Επιπλέον, σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή: «Μια ψηφοφορία που έχει στοιχεία και μυστικής και φανερής είναι μια διαδικασία αντιφατική, ερμαφρόδιτη, ήταν λίγο από όλα για να χειραγωγηθεί το αποτέλεσμα. Αντίκειται στη λογική μια φανερή και μυστική ψηφοφορία».

Η κ. Τζάκρη εκτίμησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τη λύπη της γιατί «ο Παύλος Πολάκης συντάχθηκε με τους διώκτες του, αυτούς που ζητούσαν τη διαγραφή του. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν πηγαίνει από εδώ και από εκεί. Αισθάνομαι δεσμευμένη από την εκλογή Κασσελάκη. Αν κατέβει υποψήφιος θα τον στηρίξω γιατί σέβομαι την απόφαση των μελών».