Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο - Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου

Συμβιβασμός στην Πολιτική Γραμματεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο ©SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για συνέδριο και εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1 έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d42qroio7tnt)

Πότε θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, βρέθηκε χωρισμένη σε δύο «στρατόπεδα» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών, ωστόσο κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση.

Η απόφαση αποτελεί εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου για να λάβει την τελική απόφαση. Κατά της απόφασης τάχθηκαν Πολάκης, Τζάκρη και Τελιγιορίδου που ζητούσαν πιο γρήγορες διαδικασίες και τις εκλογές να πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου.

Ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει αποφύγει να μιλήσει μετά την «καρατόμησή» του, ωστόσο αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο προσκήνιο. Αφενός θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο κινήθηκε όπως κινήθηκε, να απαντήσει εάν θεωρεί ακόμη ότι η βάση του κόμματος τον στηρίζει και τελικά εάν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος –ή εάν θα επιλέξει να ηγηθεί ενός δικού του κόμματος, όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα.

Τα χαρτιά τους δεν έχουν ανοίξει ακόμη ούτε οι «87» που αναζητούν το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής σε αυτήν την κούρσα, αλλά ούτε και ο Νίκος Παππάς -που ήταν υποψήφιος κόντρα στον Στέφανο Κασσελάκη στην αναμέτρηση πριν από 11 μηνές. Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει με σαφήνεια οι Νίκος Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος. Πληροφορίες θέλουν και τη Ρένα Δούρου να δηλώνει υποψηφιότητα, ενώ δεν αποκλείεται η λίστα να είναι αρκετά μεγαλύτερη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.