Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες και ΑμεΑ

Ενίσχυση πριν από τα Χριστούγεννα εξήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία τον Δεκέμβριο - Μόνιμες αυξήσεις το 2025. 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αλλά και στη σημαντική ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως διευκρίνισε η Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ, «τον Δεκέμβριο του 2024, θα δοθεί σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1.600 ευρώ, ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ, μια επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους τού επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.

»Σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ και θα καταβληθεί προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Ζαχαράκη για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η κυρία Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα νωρίτερα από ότι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο 2023», ανέφερε η υπουργός. Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.

Όπως επισήμανε, χαρακτηριστικά η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματα του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη», προσέθεσε.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Επανέλαβε δε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα επεκταθεί πανελλαδικά το 2025, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Διευκρίνισε επίσης ότι συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, σημειώνοντας ότι «φέτος δόθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».