Πολιτικη & Οικονομια

Ομόφωνα ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα

Για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Έλενα Ακρίτα
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της - Για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα – με 264 ψήφους σε σύνολο 264 ψηφισάντων βουλευτών - για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού.

Η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή προκειμένου να απαντηθεί πως το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε για λογαριασμό μιας ιδιώτη, που είναι η κα Γκραμπόφσκι ενώ δήλωσε ότι θα επιχειρηθεί να βρεθεί τρόπος ώστε η αγωγή αυτή να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο.

«Η κυρία Γκαμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν είναι ιδιώτης τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου οφείλει να την κάνει ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί ενώ την έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού για μία ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό;» είπε.

Ακολούθως, χρησιμοποίησε τον στίχο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή «το θράσος γεννάει τυράννους» ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «ενώ είχε δηλώσει ότι θα παραστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας, εν τέλει στέλνει τον κ. Βορίδη». Τέλος, ανέφερε ότι αυτό που εκανε με την ανάρτησή της ήταν «να καταδείξει πως κάποτε πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια το “πόθεν” κι όχι μόνο το “έσχες”».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στην Έλενα Ακρίτα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης:

«Είναι υποκρισία να προσπαθεί να έχει δήθεν πολιτικό όφελος κάνοντας επίθεση στην σύζυγο του πρωθυπουργού, διότι ως πολιτικοί – κι αυτό θα πει πολιτική αντιπαράθεση, μπορούμε να αλληλοσυγκρουόμαστε χωρίς όμως να εμπλέκουμε τις οικογένειες. Προφανέστατα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα όταν προσβάλλεται και προφανέστατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν κρίνει ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι μάρτυρας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Συνεπώς ας μείνει η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο. Θα κληθεί προφανώς από τον φυσικό της δικαστή η κυρία Ακρίτα για πράγματα, τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί τα όργανα. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα όμως κι αυτού που θίγεται να πάει στα δικαστήρια. Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο Κοινοβούλιο, που δεν είναι δικαστήριο, για να έχουμε πολιτικό όφελος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.