Πολιτικη & Οικονομια

Ραγκούσης: Αν ο Κασσελάκης ξαναθέσει υποψηφιότητα δεν θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους

Πώς σχολίασε τη στάση του Αλέξη Τσίπρα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα

«Δυσάρεστη παρένθεση» χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης τον - σχεδόν - έναν χρόνο προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι ήδη για το κόμμα έχει ξεκινήσει η «μετά Κασσελάκη εποχή για την προοδευτική παράταξη».

«Ο ίδιος έχει καταλάβει ότι αν ξαναβάλει υποψήφιος δε θα πάρει ούτε τις μισές ψήφους που είχε πάρει όταν είχε εκλεγεί» δήλωσε σήμερα (10.9) στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Ραγκούσης και κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά καθαιρείται πρόεδρος κόμματος. «Το κόμμα θα εκλέξει νέο πρόεδρο από τη βάση ώστε να αποφασίσουν, μέλη και φίλοι, ποιος θα είναι ο νέος και να δώσουν τέλος στο δράμα που ζούμε».

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους που ο ίδιος θα υποστηρίξει, ο κ. Ραγκούσης είπε: «θα έχω κάποια προτίμηση αφού δω όλες τις υποψηφιότητες. Βασικό κριτήριο θα αποτελέσει ο υποψήφιος που θα επιλέξω να έχει δηλώσει καθαρά ότι είναι υπέρ της ανασυγκρότησης του κόμματος με στόχο τη συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων». 

Στην ερώτηση, τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «μπορεί να κάνει ότι ο ίδιος εκτιμήσει. Ορθώς δεν απάντησε ποτέ στις συκοφαντικές καταγγελίες του κ. Κασσελάκη γιατί θα έπεφτε στο επίπεδό του. Είμαι βέβαιος ότι τον κ. Τσίπρα τον «πνίγει το δίκιο».

Διαβάστε επίσης → Ο αυτοδιαχειριζόμενος ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για την μετά Κασσελάκη εποχή