Πολιτικη & Οικονομια

Η Ρένα Δούρου φέρεται ως υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρένα Δούρου: Θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρένα Δούρου φέρεται να είναι είναι υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την «αποκαθήλωση» του Στέφανου Κασσελάκη που οδηγεί σε νέες εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με πληροφορία που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του ACTION24.

Η Ρένα Δούρου θα αναμετρηθεί με τον Παύλο Πολάκη που έχει θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Νίκος Φαραντούρης ενώ παρών έχει δηλώσει και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Πιέσεις για να κατέβει υποψήφια δέχεται η Όλγα Γεροβασίλη ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του Στέφανου Κασσελάκη που δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ή αν προσανατολίζεται στη δημιουργία νέου κόμματος.

Στο ήδη πολωμένο εσωκομματικό κλίμα, το πρώτο βήμα για την εκλογή νέου προέδρου θα είναι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, όπου θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει άτυπα, με την Πολιτική Γραμματεία να αναμένεται να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για το έκτακτο συνέδριο. Οι καταστατικές διαδικασίες θα καθορίσουν το χρόνο των εσωκομματικών εκλογών, ο οποίος πιθανότατα θα είναι είτε αρχές είτε μέσα Νοέμβρη.