Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Μωραΐτης ζητά...αποποίηση κληρονομιάς στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο στιχουργός, ενεργός στα social media στηρίζει με κάθε τρόπο τον Στέφανο Κασσελάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Μωραΐτης: Το tweet που ζητά αποποίηση κληρονομιάς στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο στιχουργός και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης επανήλθε με διαδικτυακή του ανάρτηση στην οποία αναφέρεται σε διάλογο για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα εικοσιετράωρο μετά την απόπομπη του Στέφανου Κασσελάκη μέσω ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή, ο Νίκος Μωραΐτης  κάνει λόγο για «αποποίηση κληρονομιάς» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του:

«Αληθινή συνομιλία με φίλο, πριν από λίγο:

-Γιατί δεν τους διέγραφε όλους αυτούς; Τους σιχαίνεται ο κόσμος!
-Ποιους να διαγράψει, παιδί μου; Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο να διαγράψει στέλεχος. Μόνο τα στελέχη διαγράφουν τον Πρόεδρο.
-Να ξανακατέβει! 70% θα πάρει!
-Να ξανακατέβει να πάρει τι;
-Το κόμμα!
-Καλέ δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κόμμα. Εσένα αν πέθαινε ο παππούς σου και σου άφηνε κληρονομιά τον Σπίρτζη, τη Γεροβασίλη, τον Ζαχαριάδη, τον Πολάκη, τον Ραγκούση, τη Νοτοπούλου, τον Παππά, τον Θεοδωρόπουλο και τρεις Τσίπρες, θα τους έπαιρνες;
-Όχι, θα έκανα αποποίηση κληρονομιάς.
-Α, γεια σου!»


Νίκος Μωραΐτης κατά και Νίκου Παππά και Αλέξη Τσίπρα

Ο στιχουργός έχθες άφησε αιχμές τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά του Νίκου Παππά. Για τον δεύτερο έγραψε :«χωρίς αυτόν δε θα είχε περάσει η πρόταση μομφής, γι’ αυτό χρειάστηκε και η μυστική ψηφοφορία, για να μπορέσουν οι δικοί του να ψηφίσουν υπέρ».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο Νίκος Μωραΐτης έγραψε: «Το πρόσωπο - κλειδί της έκπτωσης Κασσελάκη είναι ένα: Νίκος Παππάς. Χωρίς αυτόν δε θα είχε περάσει η πρόταση μομφής. Γι’ αυτό χρειάστηκε και η μυστική ψηφοφορία. Για να μπορέσουν οι δικοί του να ψηφίσουν υπέρ. Μεγάλος παίκτης! Respect!».

Όσον αφορά τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης λίγα λεπτά μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως «άνθρωπος των παρασκηνίων και «μέγας δολοπλόκος» προσθέτοντας ότι σήμερα (χθες) «ξεχείλισε ο βόθρος».