Πολιτικη & Οικονομια

Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ - Πόσες υπογραφές κατατέθηκαν

Ποιο είναι το επόμενο στάδιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΠΑΣΟΚ: Πόσες υπογραφές κατέθεσαν οι υποψήφιοι

Στην Χαριλάου Τρικούπη κατατέθηκαν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, τουλάχιστον 5.000 ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 χιλιάδες υπογραφές από μέλη του κόμματος και 170 μελών της 300μελούς Κ.Ε του κόμματος και τις συνόδευσε με μία ανάρτηση από την Αιανή Κοζάνης, όπου πριν από έναν χρόνο ξανάνοιξε η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε μέσω του εκπροσώπου της Βασίλη Βραχιώτη σε ηλεκτρινική μορφή (στικάκι) 7.000 υπογραφές μελών.  Από την πλευρά της, τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη», να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να επανακάμψει σε σημαντικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Παύλος Γερουλάνος μέσω εκπροσώπου του κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ, πάνω από 8.000 υπογραφές.

Υπογράφες άνω του απαιτούμενου ορίου του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε σήμερα ο Χάρης Δούκας, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει το επιτελείο του Χάρη Δούκα, σήμερα κατατέθηκαν 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής -του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος -που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων.

Οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας (9/9) στην ΕΔΕΚΑΠ 14.000 υπογραφές μελών, στελεχών του κόμματος που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

«Είναι μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού ο κ.Κατρίνης ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας.Οι απαντήσεις του Μιχάλη Κατρίνη δίνονται στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου που διοργανώνει», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της, ενώ σε ανάρτησή της αναφέρθηκε στην ζεστή υποδοχή που είχε σε Άργος και Ναύπλιο.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και την επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου για τον Χάρη Δούκα. Η ερμηνεία του καταστατικού αναμένεται να κλείσει τη συζήτηση, και οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.