Πολιτικη & Οικονομια

#Με_τον_Στέφανο

«Είτε ξανακατέβει στις εσωκομματικές εκλογές είτε φτιάξει δικό του κόμμα θα τον στηρίζω, όπως οφείλω να κάνω για κάποιον που προσφέρει τόσο γέλιο»

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
#Με_τον_Στέφανο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την καρατόμηση του Στέφανου Κασσελάκη, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές για την προεδρία του κόμματος

Το ότι οι σύντροφοι της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν εναντίον του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα (αν και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί στ’ αλήθεια να ψήφισαν άνθρωποι που χρειάζονται 2 ώρες για να καταμετρήσουν λιγότερα από 300 ψηφοδέλτια) και οδηγούν τον θίασο  το κόμμα τους σε μια νέα εκλογική διαδικασία δεν με κάνει να υποχωρήσω ούτε χιλιοστό από την αρχική μου επιλογή για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ όπως θα ήθελε ο απερχόμενος πρόεδρός του).

- Επειδή πιθανότατα δεν έχει υπάρξει τόσο αστείος πολιτικός (με εξαίρεση ίσως τον Βασίλη τον Λεβέντη τη δεκαετία του ‘90 αλλά σε ανύπαρκτο κόμμα) ώστε για πολύ καιρό να αναρωτιόμαστε μήπως πρόκειται για κάποιον μεγαλοφυή φαρσέρ. Το γέλιο που χάρισε και χαρίζει ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα δεν θα μπορούσαν 10 Χάρρυ Κλυνν.

Επειδή έδειξε τι πραγματικά σημαίνει ανανεωτική αριστερά ακόμα και σε όσους δεν είχαν καταλάβει από τα μαθήματα που παρέδωσε ο μπρόεδρος Αλέκσης. Ναι, μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλά και στην πραγματικότητα το βαρέλι τους δεν έχει πάτο.

Επειδή βοήθησε να ξεβρακωθεί και ο τελευταίος σύντροφος που είχε καταφέρει να κρατήσει τα βρακιά του στη θέση τους.

Επειδή εξέθεσε τους μεγαλοσχήμονες που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να τον επιβάλουν νομίζοντας –οι τελείως αποκομμένοι από οποιαδήποτε πραγματικότητα– ότι ένας άσχετος με την πολιτική νάρκισσος μπορεί να γοητεύσει την κοινή γνώμη με τον ίδιο τρόπο που γοήτευσε τους ίδιους.

Επειδή εξέθεσε τους «έγκριτους» δημοσιογράφους που προσπάθησαν για μήνες να μας πείσουν ότι αυτή η αστεία περίπτωση φέρνει το νέο στην πολιτική. Προφανώς δεν μιλάω για τους κομματικούς δημοσιογράφους της αριστεράς που έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά τους άλλους. Ξέρετε, τους «αντικειμενικούς».

- Επειδή μετέφερε τις εκπομπές λαϊφστάιλ σε «πολιτικές» και τις «ενημερωτικές» εκπομπές σε λαϊφστάιλ (αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι το τελευταίο δεν είναι και τόσο δύσκολο).

Γιατί με την «Αυγή» και το «Κόκκινο» έδειξε στους συντρόφους τι ακριβώς είναι αυτό που ζητούν όταν απαιτούν να μην κλείνει καμία δημόσια υπηρεσία ανεξαρτήτως προσφοράς και ζήτησης. Αναγνωρίζω ότι τα λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντικότερα από τα λεφτά του κράτους, αλλά νομίζω πως αρκετοί από αυτούς το έπιασαν το υπονοούμενο.

Επειδή μας χάρισε το απολαυστικό (δυστυχώς μόνο διαδικτυακό) ξεμάλλιασμα της συντρόφισσας Ακρίτα με τον σύντροφο Πολάκη.

Επειδή επιβεβαίωσε τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ (ή ΣΥΣΑ όπως του αρέσει) με τον νόμο τοποθετώντας στην θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος κάποιον που κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή.

Επειδή μας έμαθε έναν απλό και εύκολο τρόπο να κάνουμε αρπαχτή σε δολάρια μέσω του honeyfund.com. Δυστυχώς δεν μας είπε πόσα τσέπωσε ο ίδιος αλλά, δεν πειράζει, όσα κι αν ήταν τα αξίζει.

Επειδή κάνει να φαντάζει ρεαλιστική η πιθανότητα τα γίνει πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο αψύς Σφακιανός, σύντροφος Παύλος Πoλάκης.

Για όλα αυτά και για ακόμα περισσότερα που δεν μου ‘ρχονται τώρα στηρίζω τον Στέφανο τον Κασσελάκη σε όποια επιλογή κι αν κάνει. Είτε ξανακατέβει στις εσωκομματικές εκλογές είτε φτιάξει δικό του θίασο κόμμα θα τον στηρίζω, όπως οφείλω να κάνω για κάποιον που προσφέρει τόσο γέλιο. Και μπράβο μου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.