Πολιτικη & Οικονομια

Π. Μαρινάκης: Πλέον τα παράπονα που δεχόμαστε για την ΕΡΤ είναι… γιατί είναι τόσο αντικειμενική

Υπογράμμισε ότι πλέον από τα δημόσια ΜΜΕ ακούγονται όλες οι απόψεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Π. Μαρινάκης: Ποια είναι τα παράπονα που δεχόμαστε για την ΕΡΤ 

Σε τρεις άξονες, περιέγραψε όλο το πλέγμα των δράσεων, της δουλειάς που έχει γίνει από την κυβέρνηση, για να ρυθμιστεί θεσμικά το τοπίο τα ΜΜΕ, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για την ελευθερία του Τύπου, περιέγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στα εγκαίνια του περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην 88η ΔΕΘ.

«Όταν με τίμησε ο πρωθυπουργός με το χαρτοφυλάκιο του Τύπου και της Ενημέρωσης και ξεκίνησα να συνεργάζομαι με το Δημήτρη το Γαλαμάτη, συνειδητοποίησα πως είναι από αυτά τα οποία η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη, γιατί καλείσαι να ανατρέψεις κατεστημένες νοοτροπίες, που ριζώνουν σε αυτή τη χώρα πενήντα χρόνια» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Υπογράμμισε ότι πλέον από τα δημόσια ΜΜΕ ακούγονται όλες οι απόψεις και επεσήμανε τις θεσμικές αλλαγές που έτρεξε η κυβέρνηση, ώστε να διασφαλίσει αξιοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία τους.

«Ξεκινή από την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δείτε λίγο τι έχει γίνει αυτά τα χρόνια στη δημόσια τηλεόραση και στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», είπε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:

«Πλέον, τα παράπονα που δεχόμαστε -και αυτό είναι επιτυχία και μιλάω ανοιχτά- είναι γιατί είναι τόσο αντικειμενικοί. Είναι πάρα πολύ μεγάλη ευλογία για μία κυβέρνηση να δέχεται αυτά τα παράπονα και νομίζω ότι το πιστοποιούν όλοι. Ναι πλέον ακούγονται όλες οι απόψεις.

Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μία ΕΡΤ και ένα ΑΠΕ-ΜΠΕ 50-50. Να λένε την είδηση, να λένε την πραγματικότητα, να αντιμετωπίζουν τα fake news και να βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Και βέβαια εδώ στη Θεσσαλονίκη χτυπάει πολύ δυνατά η καρδιά του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για ένα επιπλέον λόγο είμαστε αισιόδοξοι. Όταν εκλήθην να δω την επόμενη μέρα και εισηγηθώ στο πρωθυπουργό, ήμουν ο πρώτος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος ζητήματα Τύπου και Ενημέρωσης, που δεν θα ορίσω τον επόμενο/η πρόεδρο και τον επόμενο/η διευθύνοντα σύμβουλο για τα επόμενα 5 χρόνια. Είναι οι πρώτοι, όπως αντίστοιχα θα γίνει και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που θα επιλεγούν μέσα από μία αξιοκρατική διαδικασία, με συγκεκριμένα κριτήρια, με τεστ δεξιοτήτων, με μοριοδότηση. Από δω και πέρα λοιπόν όποιος θέλει με συγκεκριμένες προδιαγραφές θα κάνει αίτηση.

Να ξέρετε μάλιστα, ότι αυτή η διαδικασία τρέχει ήδη για την ΕΡΤ, μένει τελική αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ, από επιτροπή συγκεκριμένη, για να επιλέξουμε. Από δω και πέρα λοιπόν και τα Μέσα μας, τα οποία λειτουργούν υποδειγματικά, δεν θα έχουν διοικήσεις οι οποίες θα ορίζονται από την προεδρία της κυβέρνησης, ή από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, ή φορείς στο δημοσίου […] Να πω εδώ, ότι υπογράφηκε και η συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους στα δημόσια μέσα. Σίγουρα, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αλλά αναγνωρίζει και η ΕΣΗΕΑ και οι εκπρόσωποι των μέσων, ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ