Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: «Η αγωνία του πρωθυπουργού πριν από το πέναλτι»

Με αφορμή τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άννα Διαμαντοπούλου: Δηλώσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τις εξαγγελλίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχολίασε με ανακοίνωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου, υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ο Π/Θ ανακοίνωσε στη ΔΕΘ 45 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ που αναφέρονται σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών. Ψέλλισε και κάτι για μεταρρυθμίσεις, όπως αποκαλεί τις αποσπασματικές ρυθμίσεις. Χωρίς καμία αναφορά σε συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο που να ενισχύει την παραγωγή και ταυτόχρονα την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Παροχολογία και τρόμος απέναντι στο πολιτικό κόστος», υπογραμμίζεται σε δελτίο Τύπου της Άννας Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

      «1. Η επιδοματολογία ως εμβαλωματική και πρόσκαιρη λύση απέναντι στην ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο.

      2. Ακρίβεια: Καμία διάθεση για σύγκρουση με τα ολιγοπώλια και αδρανοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

      3. Κρατικός μηχανισμός: περαιτέρω γραφειοκρατία, πελατειακές σχέσεις, υποστελέχωση, συγκεντρωτισμός των πάντων στο Μαξίμου. 

      4. Αγροτικός τομέας: στη μακροχρόνια έλλειψη εκσυγχρονισμού προστίθεται η έλλειψη συνολικής πολιτικής για το νερό, το ενεργειακό κόστος και την υποστήριξη εξαγωγικών δομών. Πολιτικές του 1980 στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

      5. Παιδεία - Υγεία - Στέγη. Σημειακές κτιριακές παρεμβάσεις. Καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση και πολιτικό σχέδιο στην προοπτική και λειτουργία.

      6. Το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό με θηριώδη επιτόκια χορηγήσεων και σχεδόν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων.

      7. Τεράστιες αμυντικές δαπάνες. Αναγκαία μεν η αγορά εξοπλισμού, αδιανόητο όμως να γίνεται χωρίς οποιοδήποτε αντισταθμιστικό όφελος για την ελληνική βιομηχανία.

      Στον έκτο χρόνο διακυβέρνησης είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση ότι είχε να δώσει το έδωσε. Τα περίφημα αυγά δεν έσπασαν ποτέ».

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «είναι φανερό ότι το "πέναλτι" είναι μια νέα εναλλακτική προγραμματική και κυβερνητική λύση, από ένα μεγάλο και Κυβερνών με αντίληψη 21ου αιώνα ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον εμφανές ότι είναι ο μόνος αντίπαλος παίκτης στο πολιτικό σύστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ