Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού

Ο αντικαταστάτης Κασσελάκη στην ΔΕΘ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού

Ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή, ύστερα από το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των ψήφων για την πρόταση μομφής.

Υπενθυμίζεται ότι επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν δια ζώσης ή τηλεφωνικά 286 μέλη. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 163 μέλη, κατά ψήφισαν 120, δύο «παρών» και ένα άκυρο. Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος και εκκινούν οι διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. 

Μέσα στο επόμενο διήμερο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που θα αποφασίσει νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε δεκαπέντε μέρες. Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, το οποίο θα ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου. Στο Συνέδριο, όμως, θα γίνει και πολιτική συζήτηση για το προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.